Beba Razvoj u 1. godini 28. srpnja 2016.

Mamin odličan izum pruža utjehu nedonoščadi

fb
Foto: Facebook/The Zaky
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Yamile Jackson dobila je ideju jer je i njen sin Zachary prijevremeno rođena beba. Spavala s napunjenom vrtnom rukavicom kako bi zadržala njen miris

Inspirirana prijevremenim rođenjem svog sina Zacharyja, mama Yamile Jackson izumila je način kako utješiti nedonoščad. Svoj izum nazvala je The Zaky, po sinu. 

Nova nada za nedonoščad

Zaky je rukavica punjena perlicama koja oponaša ruke i podlaktice te tako pruža bebama podršku i utjehu jer simulira držanje u naručju. Kako bi pomogla svom sinu dok je bio na odjelu intezivne njege, Yamile je spavala s napunjenom vrtnom rukavicom kako bi ona zadržala njen miris. Ostavljala ju je sa Zacharyjem kad je morala otići. Izjavila je za The Huffington Post kako ju je jednog dana sestra na odjelu upitala može li izraditi takve rukavice i za druge bebe.

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

Ono što je počelo kao izum za smirivanje njenog sada 13-godišnjeg sina, završilo je kao način za umiravanje prijevremeno rođenih beba. Yamile je opisala svoj rad kao "mali doprinos boljem svijetu za nedonoščad"

Dječak rođen s 425 grama uskoro bi mogao kući

Posted by The Zaky on Tuesday, 27 October 2009
Posted by The Zaky on Tuesday, 27 October 2009
Posted by The Zaky on Tuesday, 7 August 2012

#thezaky helps stabilizing the head of the parent in Kangaroo Mother Care (KMC) while s/he naturally scents and warms it to leave with the baby at the end of the session.

Posted by The Zaky on Sunday, 15 May 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.