Beba Zdravlje i njega bebe 14. lipnja 2016.

Robotska ljuljačka kao pomoć prerano rođenim bebama

fb
Foto: Facebook/4moms
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ljuljačka oponaša majčin dodir, umiruje bebe zvukovima otkucaja srca i blagim ljuljanjem. Bolnice ih koriste nekoliko puta na dan, oko 20 minuta

Nije nepoznato kako majčin dodir pomaže prijevremeno rođenim bebama. Nekoliko bolnica je pronašlo rješenje kako pomoći bebama koji ostaju na neonatalnoj jedinici čak do šest mjeseci, a nema uvijek mame ili tate koji bi ih držali. Potražili su pomoć od robotske ljuljačke

Bebe koje se češće dodiruje i miluje bolje napreduju

Ljuljačka mamaRoo oponaša majčin dodir, umiruje bebe zvukovima otkucaja srca i blagim ljuljanjem. Bolnice ih koriste nekoliko puta na dan, oko 20 minuta. "Pomaže s vestibularnim pokretima, koji su kretnje s lijeva na desno, koje radi većina roditelja", izjavila je Vikki Pennington iz Children's Memorial Hermann Hospital u Houstonu za click2houston.

 

Vestibularni osjetilni sustav je važan za razvoj i život te pomaže u kretanju, ravnoteži i  mišićnim pokretima. Kasnije je značajan za razumijevanje i učenje.  Ova inovativna ljuljačka pomaže bebama kako bi se brže izliječile i bolje razvijale te krenule na dugoočekivani put kući. 

'Moja curica, rođena sa samo 480 grama, izborila se za život'

Were you introduced to the mamaRoo in the NICU? Did you know that more than 300 hospitals across the country use the...

Posted by 4moms on Wednesday, 8 June 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.