Beba Razvoj u 1. godini 15. rujna 2016.

Bebe raspoznaju riječi već s devet mjeseci

beba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Dječja percepcija govora fleksibilnija je i preciznija nego što se ranije smatralo, a razlikuju i imitacije od pravog govora, kao i komunikaciju životinja i umjetnih zvukova iz okoline

Djeca mogu raspoznati riječi od drugih zvukova već u dobi od devet mjeseci, što je mnogo ranije nego se mislilo, tvrde znanstvenici sa Sveučilišta u New Yorku. U istraživanju, znanstvenici su djeci puštali govore ljudi i papagaja i otkrili su da je reakcija bebe na ljudski govor mnogo intenzivnija, a prvenstveno je povezana s pogledom.

Tajni jezik beba - prepoznajte značenje plača

Istraživači kažu da je studija otkrila da je dječja percepcija govora fleksibilnija i preciznija nego što se ranije mislilo, a dodali su i da djeca razlikuju i imitacije od pravog govora, kao i komunikaciju životinja i umjetnih zvukova iz okoline.

Komunicirajte s bebom, to je temelj psihološkog razvoja

S obzirom da se bebe razvijaju mnogo ranije nego što se to mislilo i da je početak učenja temelj za kasniji razvoj, stručnjaci savjetuju roditeljima da već kada beba navrši devet mjeseci biraju riječi koje izgovaraju kada se obraćaju djeci i kada su u njegovom prisustvu.

Vježbe za mozak od rođenja do treće godine

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.