Beba Razvoj u 1. godini 23. rujna 2017.

Mali lukavci: Bebe nas manipuliraju smiješkom

beba, smijeh
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Do 4. mjeseca, bebe se smiju kako bi izmamile naš osmijeh, a kasnije kako bi dobile što žele

Prvi bebin voljni smiješak, negdje oko drugog mjeseca života, uvijek nas razgali i razveseli. No, osim potvrde da nešto radimo dobro i da je beba zadovoljna - mali lukavci imaju i drugi motiv. 

Beba se smije Možda te zanima... Kako nasmijati bebu do šest mjeseci? Beba

Nova studija sa američkog sveučilišta u San Diegu, Kalifornija, prva je proučila zašto majke i bebe tempiraju svoje osmijehe na ovaj način. Svi uvijek pokušavamo nasmijati bebu, no jeste li znali da je velika vjerojatnost da oni pokušavaju to isto s nama? Do navršena četiri mjeseca osmjesi beba postaju ciljani, što dokazuje da razumiju socijalne interakcije. 

beba se smije Možda te zanima... Što nasmijava bebe od 6 do 12 mjeseci? Beba

Bebe u dobi od osam do 12 mjeseci prakticiraju tzv. "predviđeni" smiješak što znači da gledaju predmet koji žele, nasmiješe mu se, a potom taj smiješak usmjere na mamu u nadi da će im ga ona dodati. Mlađi su nešto nevinijih namjera, pa se tako u dobi do 4 mjeseca smiješe kako bi im se vi nasmiješili nazad. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.