Beba 13. veljače 2024.

Policajci ih zaustavili zbog brzine, a onda upalili rotirke da stignu na vrijeme u virovitičko rodilište

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Nikad ne znaš kad će ti život ispisati neku novu zanimljivu priču, a nekad se to dogodi baš kad stižeš na svijet. Maleni Teo imat će zanimljivu priču o svom rođenju…

Kad su virovitički policajci u noći s petka na subotu uočili automobil koji juri brže nego što je dopušteno, odmah su krenuli za njim. Automobil se zaustavio, a za volanom je bio muškarac u svojim dvadesetima. Policajce, vjerojatno, nije pretjerano iznenadio takav prizor, ipak je bio petak… No, priča 26-godišnjeg Mateja Košoroga bila je potpuno drukčija, donosi priču 24sata.

 

Možda te zanima... Izrazi lica ovog tate dok njegova žena rađa su jednostavno presmiješni! Trudnoća

„Dečki, znam da sam u prekršaju, ali ako može pišite mi kaznu kod bolnice,“ zamolio ih je vozač kojeg su zaustavili oko dva sata u noći. Matej u tom trenutku nije razmišljao niti o kazni, niti o policajcima, a imao je samo jedan cilj – što prije stići u virovitičku bolnicu. Naime, supruzi Doroteji, koja je sjedila pored njega, pukao je vodenjak i on je gotovo filmski morao odvesti je u bolnicu.

„Morao sam voziti brže i ne po propisima. Oni su bili u Suhopolju i kad sam prošao, išli su za mnom jer nisu znali zašto vozim tako brzo. Normalno, zaustavili su me,“ ispričao je Matej za 24sata. Iako je znao da je kriv zbog prebrze vožnje i nije razmišljao o tom da se „izvuče“ od kazne, policajci su ga iznenadili. Kad su ga pitali zašto ide u bolnicu, on im je objasnio da je ženi pukao vodenjak i da mora u rodilište.

Uslijedila je prava filmska priča: umjesto da mu napišu kaznu, policajci su se pobrinuli da budući roditelji što prije dođu do bolnice. Otpratili su ih sve do bolnice, do ulaza na hitni bolnički prijem. „Kad su iz hitne vidjeli, odmah su je primili za rodilište, a oni su otišli. Više me nisu ništa pitali niti su pisali nekakvu kaznu,“ rekao je Matej, te pohvalio policajce i zahvalio im se.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

I policajci su za 24sata ispričali kako su oni doživjeli taj noćni susret:

„Posumnjali smo da se vozač brže kreće nego što je dopušteno i zaustavili smo ga. Bilo je oko tri sata poslije ponoći. Vidjeli smo da se radi o mlađem muškarcu pokraj kojeg je na suvozačevom sjedalu bila ženska osoba. On, ali i gospođa djelovali su nam pomalo nervozno,“ ispričao je za Robert Čengija (34) koji je tu noć bio u smjeni s kolegom Sandijem Batarcem (26). „Cesta je bila skliska, a čovjek je bio vidno uzbuđen te smo stoga odlučili pomoći im kako bi što brže i što sigurnije stigli na hitni bolnički prijam, a da pri tome ne ugroze sebe i ostale sudionike u prometu,“ dodao je Sandi Batrac. Pod rotirkama su za nekoliko minuta stigli u bolnicu. Policajci su dodali da su sretni što su pomogli novim roditeljima.

Majka Doroteja (23) rekla je da ju je bilo strah kad su ih zaustavili, što nimalo ne čudi, ali na kraju joj je laknulo jer je znala da su u sigurnim rukama. Na kraju ove filmske priče, na svijet je stigao maleni Teo, a i mama i beba već su doma i oboje su dobro!

„Jučer su došli kući. Sve je u redu,“ ispričao je ponosni otac Matej. Tea su doma dočekali stariji brat od četiri godine i seka od tri.

 

Možda te zanima... Babinje počinje odmah nakon porođaja, a evo koje sve pojmove moraš znati Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.