Beba 15. ožujka 2023.

Buduća mama objavila iskrena pravila za posjetitelje: "Nemojte ljubiti bebu!"

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kad rodimo, svi žele doći i vidjeti bebu. Potpuno razumljivo. I u skladu s običajima, mame prihvate posjet i onda nekad „trpe“ i ono što im ne odgovara u potpunosti, samo – za mir. No, ova mama je točno znala kako želi da to bude!

Dođeš iz rodilišta, nemaš pojma što i kako raditi, rodila si prvo dijete i sva si zbrkana, premorena… A svi bi došli u goste da vide bebu! I svi kažu da ne moraš ništa pripremati, ništa raditi. No, svi znamo da to tako jednostavno ne ide i da je tu još puno, puno drugih okolnosti. E, pa ova mama je znala što i kako želi, a što i kako ne, i to je objavila javno.

Možda te zanima... Mami javili da sin ne smije nositi dodatnu užinu za prijatelja u školu Školarci

Njezin je video prikupio više od milijun pregleda, a reakcije su bile poprilično burne. No, 20-godišnju mamu Maisie Crompton to nije spriječilo da od gostiju koji namjeravaju posjetiti svoju bebu zatraži određene stvari. Video je objavila otprilike na polovici trudnoće, a pravila su bila ova:

1. Molim vas, nemojte ljubiti bebu.

2. Bez nenajavljenih posjetitelja. (Stvarno mislim da neću biti za druženje kad je beba doslovno tek izašla iz mene.)

3. Nemojte objavljivati ​​da nam je beba stigla dok mi to ne učinimo, na društvenim mrežama ili osobno.

4. Nema objavljivanja fotografija bebe dok to ne učinimo.

5. Ne dolazite ako ste bolesni. (Nije me briga ako je to „samo blagi kašalj“.)

Možda te zanima... Viralni video pokrenuo raspravu: Ljubiti svoju djecu u usta ili ne? Roditelji

6. Operite ruke prije nego što podigneš bebu. (Vjerojatno ste dotakli hrpu stvari.)

7. Nemojte tražiti da vidite dijete ako niste razgovarali sa mnom ili me pitali kako sam tijekom cijele trudnoće. (Jednostavno nemojte.)

8. Ako naša beba plače, molim vas da ju vratite meni ili tati (jer ne želim gledati svoju bebu kako plače iz daljine).

Komentari su bili vrlo raznoliki. Od onih koji su se u potpunosti poistovjetili s ovom mamom, do onih koji su smatrali da je to uistinu pretjerivanje i da je čak nepristojno. “Ako su ljudi uznemireni zbog ovog popisa, onda ne zaslužuju biti blizu vas ili vaše bebe, to je savršeno razumno i ionako bi trebalo biti uobičajeno”, napisala je jedna pratiteljica. Druga je pak podijelila svoje iskustvo: "Ja sam postavila pravilo da tjedan dana nema posjeta. Onda je moja šogorica to odlučila prekršiti, pa sam to pretvorila u dva tjedna bez posjeta“.

@maisie_crompton Seen so many of these videos… here’s my “rules for when I have a baby” ✍🏻👶🏻#pregnancyjourney #rulesformybaby #trending #mumsunder21 ♬ original sound - Maisie

Što se tiče onih koji se nisu slagali s njom, Maisie nisu pretjerano uzrujali, nego je ostala pri svom, pa je objavila čak i drugi dio svojih pravila. U idućem je videu objasnila kako planira provesti u djelu svoja pravila i zašto ih je postavila. "Ako mislite da su ova pravila stroga, to je vaš problem", rekla je u sljedećem TikTok videu.

Maisie je objasnila da će ublažiti dojam svakom onom tko se osjeća potencijalno uvrijeđenim njezinim željama tako što će prije svog TikTok popisa staviti toplu dobrodošlicu poput, "voljeli bismo da dođete." Također je rekla da će biti jasna i "super ležerna" i objasniti da šalje pravila svima, kako se nitko ne bi osjećao "prozvano" ili izdvojeno. Krajnji je cilj, rekla je, naravno sigurnost njezine bebe.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.