Trudnoća Trudnica 07. ožujka 2024.

7 stvari za koje mi je drago da sam ih ponijela u rodilište

Foto: Freepik
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka troje djece podijelila je svoje iskustvo s pakiranjem stvari prije odlaska u bolnicu i napisala popis 7 stvari koje su joj zaista koristile i olakšale boravak u bolnici.

"Tijekom godina naučila sam da je najbitnije, tijekom putovanja ili odlaska u drugi grad/državu pametno spakirati svoje stvari. To vrijedi za obiteljske odmore, poslovna putovanja ili putovanje u bolnicu radi porođaja. Upravo sam dobila svoje treće dijete prije pet tjedana i moram reći, ovaj put moja je bolnička torba bila sjajno spakirana"

Postoji dosta popisa u kojima su navedene sve očite stvari koje bi vam mogle trebati dok ste u bolnici, ali ja sam ovdje da podijelim nekoliko predmeta za koje niste znali da su vam potrebni - i nikada ne biste saznali ako to niste prošli nekoliko puta. Naravno, ništa od toga nije prijeko potrebno, ali sigurno će učiniti posjet bolnici boljim i ugodnijim za sve.

Možda te zanima... 8 pedijatrijskih preporuka od začeća do druge godine Beba

Evo nekoliko stvari koje biste trebali dodati na svoj popis bolničkih torbi:

1. Papuče/čarape

Čarape s papučama smiješan su izum i obično se osjećam pomalo mrzovoljno noseći ih po kući. Ali nakon trudova i porođaja to su nebeske sandale. Bolnica mi je pružala čarape sva tri puta, ali bile su hladne i ne baš mekane. Čarape od papuča koje volim su pahuljaste i tako tople i ugodne. Povoljne su i lako dostupne. 

2. Jeftine sandale za tuširanje

Ili japanke. Uhvati me ideja da se tuširam bosonog pod bolničkim tušem. Savršeno rješenje donosi par sandala za tuširanje koje se bez brige mogu uništiti pod tušem. 

3. Veliki ručnik za kupanje

Nekako sam zamišljala kako će ručnici u bolnici biti pahuljasti, poput hotelskih. Nisu. Tvrdi su i mali i jedva su se omotali oko mog trbuha nakon porođaja. Iako ovo zauzima puno mjesta u bolničkoj torbi, to je jedan predmet za koji sam presretna što ga nisam zaboravila.

4. Jastučići za njegu

Nećete znati dok za to ne dođe vrijeme, ali mnoge mame otkrivaju da će vam tijekom tih ranih dana i mjeseci dojenja puno curiti, što može biti neugodno, ali lako se može doskočiti tom problemu ulošcima za njegu. Ulošci za njegu zaista su korisni, a uz to su mekani, udobni i diskretni.

5. Sušilo za kosu

Ne predlažem da ponesete sušilo za kosu kako biste otvorili frizerski salon, ali postoje praktični razlozi da ga ubacite u torbu. U bolnicama nije baš toplo i kad sušite kosu nakon tuširanja poslije porođaja, iskustvo je prilično ugodno i opuštajuće!

6. Odgovarajuće pidžame

Pitanje koje najviše dobivam od budućih mama je gdje sam kupila bolničku pidžamu. Evo tajne: jednostavno kupujem najveću crnu ili mornarsku spavaćicu bez rukava dostupnu u lokalnoj trgovini. Mislim da sam ovaj put zadnji put kupila XXL. Ne samo da mi je bila ugodna, već je sjajna i za maženje s novorođenčeta. Kupila sam ju u crnoj boji kako se ne bi vidjele moguće fleke od krvarenja.

7. Grickalice

Zašto nisam ranije shvatila koliko ću biti GLADNA nakon porođaja? Naša bolnica ima izvrsnu kafeteriju, ali ne možete garantirati da će biti otvorena u svako doba večeri. Ovaj put spakirala sam jabuke, orašaste plodove, energetske pločice i banane.

Možda te zanima... 6 razloga zašto je super biti zimska trudnica Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.