Beba 22. svibnja 2024.

Mama snimila kako se njena beba tješi kad ona nije pored nje. Topimo se!

Foto: tiktok
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mame su uvijek uz bebu, ali to ne znači da se fizički doslovno ne odvoje od nje prvih godinu dana, naravno. Kod beba razdvajanje mora ići polako. Puževim korakom. Ili još sporije.

Mame i bebe. Ta nevidljiva veza koja ih veže neprestano nas fascinira. Sasvim je logična, naravno i podrazumijeva se, budući da počinje i prije nego što je beba – beba, ali to ne znači da joj se ne možemo diviti uvijek na sasvim novoj razini. Mama ne može bez bebe, ma koliko joj nedostajalo biti sama, a beba jednostavno ne može bez mame – ni trenutka.

Možda te zanima... Znakovi kojima beba govori da je gladna, pospana ili za igru Beba

U životu svake bebe dođe vrijeme kad beba može podnijeti da mama… napusti prostoriju u kojoj se nalaze. I da beba ostane sama… na trenutak, minutu, dvije, pet. Nakon početnog plača, straha, panike i dovoljno puta pokušavanja da izdrže bez mame, u jednom trenu se dogodi da beba stvarno može ostati u prostoriji sama bez mame na neko vrijeme – sigurna, naravno.

A mi njima i dalje nedostajemo! Jedna je mama snimila trenutak dok nje nije bilo u sobi, a njezina beba je zatrebala utjehu… Alice Fisher iz Irske samohrana je mama koja ima 7-mjesečnog sina Myla. Budući da je sama s Mylom, uistinu se rijetko razdvajaju, ali nekad jednostavno mora nešto obaviti… I tad nedostaje malenom Mylu.

Na videu koji je objavila na TikToku Mylo se igra s nekom igračkom za bebe, ima dudu i čini se kao da se zabavlja. No, u jednom trenu rukicom posegne za maminim ogrtačem koji je prebačen preko kauča i zagrli ga, te se priljubi uz njega. Koliko je to slatko?

@alicefisher26 Mamas boy 🥹 #toosweet #nysweetboy ♬ What Was I Made For - Andrea Vanzo

Da, ova povezanost bebe s mamom, pa i tatom, ne olakšava stvari, ali je toliko važna i vrijedna da im zbog tog sve opraštamo. Studije su pokazale da je to vrijeme koje roditelji provode s djecom uistinu korisno za bebu, te da će djeca osjetiti dobrobit zbog tog. 

Maleni Mylo je našao način kako biti u blizini mame, čak i kad mama nije odmah tu uz njega. Tu minutu ili dvije, u ovom slučaju. Čini se da nije samo bebin miris očaravajući za mame i odrasle općenito, nego i mame imaju svoj miris koji očarava bebe. 

Video na maminom profilu @alicefisher26 mnoge je oduševio, pa je video pregledan više od tri milijuna puta, a komentari su bili – „rastapajući“. Mnogi su se roditelji prisjetili sličnih trenutaka s njihovim bebama, a neke su mame simpatično komentirale: „Zagrli ga, molim te, vidiš da mu treba!“

Možda te zanima... Tata radije traži savjet u vezi bebe od svoje mame, nego supruge. Ona se ljuti. Je li u pravu? Beba

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.