Beba Mama poslije poroda 07. siječnja 2017.

Reakcije odraslih kad probaju majčino mlijeko

majčino mlijeko
Foto: Screenshot Youtube
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jeste li se ikad pitali kakav okus ima majčino mlijeko koje bebe toliko vole? BuzzFeed je napravio eksperiment u kojem je jedna mama izdojila svoje mlijeko i dala nekolicini dobrovoljaca da ga probaju i komentiraju je li okus onakav kakav su očekivali

 

Majčino mlijeko je najbolja hrana za bebu, a Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje dojenje, isključivo pa uz dohranu, do druge godine života i dulje. Bebe vole i miris i okus maminog mlijeka, a jeste li se ikad pitali kakav je to okus?

BuzzFeed je napravio eksperiment u kojem je mama dvoje djece izdojila svoje mlijeko i dala nekolicini dobrovoljaca da ga probaju. Prije nego što su im donesene čaše s izdojenim majčinim mlijekom, muškarci i žene komentirali su što očekuju, što misle kakav okus ima i hoće li im se svidjeti ili možda gaditi.

Neki su rekli da se nadaju da će imati okus kao obično mlijeko, jedna žena je rekla da pretpostavlja da je jako hranjivo budući da je namijenjeno hranjenju novorođenčadi. Jedan muškarac rekao je da je oduvijek htio probati, a pretpostavlja da je razlika između majčinog i običnog mlijeka poput razlike između običnog piva i bezalkoholnog. Jedna djevojka rekla je da misli da je okus gadljiv.

Dok su vidjeli čaše napunjene majčinim mlijekom, iznenadili su se jer je vrlo gusto, ali su rekli da nema nikakav miris, eventualno poput krede, dok se nekima činilo da je ukiseljeno. Nakon što su probali mlijeko, svi su bili iznenađeni finim okusom. Jedna djevojka je rekla da je okus podsjeća na miris beba, a jedan mladić rekao je da misli da mu netko treba pomoći da podrigne. 

Na kraju videa upoznali su mamu čije mlijeko su probali, a jedan muškarac rekao je da su jako počašćeni što im je dopustila da probaju njezino mlijeko te se našalili da su oni sada njene bebe.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.