Beba Zdravlje i njega bebe 17. svibnja 2016.

Mlada mama podojila napuštenu bebu

kina
Foto: Facebook/People's Daily, China
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Prolaznici su vidjeli kutiju iz koje se čuo prigušeni zvuk. Unutra su našli napuštenu novorođenu djevojčicu pokrivenu dekama s pola bočice mlijeka, staru tri ili četiri dana

Wei, iz Xianyanga u Kini, izašla je iz poslovne zgrade i vidjela kutiju iz koje je čula prigušeni zvuk koji je zvučao kao cviljenje. Pogledala je unutra i našla novorođenu djevojčicu pokrivena dekama s pola bočice mlijeka. Djevojčica je počela plakati od gladi. Tad je iz gomile promatrača izašla mlada majka. Uzela ju je u naručje, podigla majicu i podojila djevojčicu koja se odmah. Držala ju je u rukama dok socijalna služba nije došla po nju. 

Neki prolaznici ostavili su donacije za pronađenu bebu, koja je stara samo tri ili četiri dana. Izgleda da su djevojčicu roditelji napustili, a po prvim pregledima čini se da ima cerebralnu paralizu, koja se odlikuje lošom kontrolom mišića, ukočenošću, paralizom i drugim neurološkim manjkavostima koje nastaju uslijed oštećenja mozga tijekom trudnoće, za vrijeme i poslije poroda, odnosno prije pete godine života. 

Bračni parovi u kineskim gradovima smiju imati samo jedno dijete, dok na selu smiju imati jedno ili dvoje, ako je prvo dijete djevojčica. Kina je kontroverznu politiku jednog djeteta uvela 1979. godine kako bi suzbila rapidan rast broja stanovnika. Politika je ublažena 2013. kada je nekim parovima pod određenim okolnostima dopušteno drugo dijete. 2015.ukinuta je strogu politiku jednog djeteta i navodno će svi parovi sad moći imati dvoje djece, no nema previše pojedinosti.  Moguće da je zbog toga djevojčica napuštena kad su roditelji primijetili da nešto nije u redu.

Young woman breastfeeds abandoned baby, praised as 'most kindhearted mother' On the morning of May 11, a baby was heard...

Posted by People's Daily, China on Sunday, 15 May 2016

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.