Beba Mama poslije poroda 08. listopada 2018.

45 posto novih roditelja ima aktivan seksualni život dok je beba u sobi

Foto: Guliver ; Znanstvenici su otkrili koje je najbolje vrijeme za odnose ako želiš zatrudniti
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zanimljivo online istraživanje otkrilo je da mame nakon poroda imaju aktivni seksualni život pa čak i onda kad je beba zajedno s njima u sobi

Kada su zaposlenici tvrtke Peanut, popularne aplikacije pomoću koje mame upoznaju druge mame, proučavali razgovore na svom forumu - otkrili su kako je osim dojenja, porođaja i uspavljivanja - seks jedna od najpopularnijih tema

Možda te zanima... Seks nakon trudnoće - sve je isto, a ništa nije isto Beba

Na temelju toga, tvrtka je odlučila provesti online istraživanje na više od 1000 majki u dobi od 22 do 37 godina, a koje je otkrilo da nove mame nakon poroda imaju itekako aktivni seksualni život pa čak i onda kad je beba zajedno s njima u sobi.

Naime, 45 posto mama otkrilo je kako su s partnerima imale seks dok je njihova beba bila u istoj sobi. Iako ova vijest nekima možda zvuči neortodoksno, ako si nova mama, znaš kako je vrijeme dragocjeno, a prilike bez prekidanja rijetke

Kad je vrijeme za prvi seks nakon poroda i koja je najbolja kontracepcija?

seks seksualni život | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Direktorica tvrtke Michelle Kennedy nije bila iznenađena ovim rezultatima jer je i sama nova mama. Ona govori kako vjeruje da puno više mama to radi, ali vjerojatno ne žele priznati jer su takve situacije poput pomalo poput tabua. Ali budući da su novi roditelji često iscrpljeni i rijetko se odvajaju od svoje bebe, kada i gdje bi uopće mogli imati malo privatnosti za sebe?

Oko 61 posto mama izjavilo je kako ne žele imati više seksa nego što trenutno imaju jer ionako imaju aktivni seksualni život. Oko 19 posto mama reklo je kako imaju seks više od tri puta tjedno, 29 posto reklo je dva do tri puta tjedno, a gotovo 26 posto mama reklo je jednom tjedno. 

Nedostatak vremena te fizički i emocionalni oporavak nakon poroda definitivno može smanjiti seksualnu želju kod žena. Ali za mnoge nove mame, seksualni život očito je gotovo isti kao i prije bebe. Pa što ako se on događa u istoj sobi s bebom?

Možda te zanima... Najbolje poze u seksu koje moraš isprobati nakon poroda Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.