Roditelji Zanimljivosti 27. travnja 2016.

Kad se seksualna želja nakon rođenja djeteta smanjuje, a kad povećava?

par seks
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Na seksualni život partnera nakon rođenja djeteta značajno utječu umor i nedostatak vremena, ali i potreba za intimnošću pokazuje istraživanje

Istraživanje objavljeno na Sveučilištu Michigan pokazalo je da umor i stres zbog novih životnih okolnosti mogu izazvati gubitak seksualne želje novopečenih roditelja. U isto vrijeme, moguće je da se u nekim trenucima javi veća želja za intimnošću, upravo zbog ograničenog vremena koje partneri imaju jedno za drugo.

Pet neočekivanih, ali posve normalnih stvari u seksu poslije poroda

“Došli smo do otkrića da, poput majke, i drugi partner osjeća uspone i padove u seksualnim željama i potrebama u postporođajnom periodu“, kaže Sari van Anders, autor istraživanja. Povećana želja za seksom povezuje se s potrebom za intimnošću, dok se smanjena veže za umor i stres.

Ima li seksa nakon rođenja djeteta?

Istraživanje je pokazalo da su okolnosti, kao što je briga o djetetu i umor, imale veći utjecaj na seksualne želje majki nego hormoni ili fizičko stanje. Na samom vrhu liste uzroka smanjene seksualne želje roditelja nalaze se umor, stres i nedostatak vremena, pokazuje istraživanje.

10 prilika za seks kad ste roditelj

'Nakon poroda lakše postižem orgazme'

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.