Beba 02. lipnja 2023.

Ireland Baldwin iskreno progovorila o postporođajnom tijelu: „Ovo nije natjecanje“

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Tijelo s kojim se žena upoznaje nakon što rodi, doista je tijelo s kojim se mora upoznati. Jer to nije tijelo koje joj je poznato, nego nešto sasvim novo i drukčije, na što se treba naviknuti. I zato je važno govoriti o tome.

Ma koliko se pripremale na to kako će naše tijelo izgledati nakon poroda, ipak nas nekad ono iznenadi. Ono što nam pomogne u takvim trenutcima je vidjeti da nismo same. Odnosno da i druge mame prolaze isto, te da se stvarno ne moramo stidjeti svog postporođajnog tijela, ma kako ono izgledalo. Jer to je tijelo na svijet donijelo nešto najvrjednije.

Možda te zanima... Iskreni video: 'Ovako izgleda živčani slom jedne mame' Roditelji

Svijesti o postporođajnom tijelu doprinijela je i Ireland Baldwin, kći Aleca Baldwina i Kim Basinger, koja je nedavno postala mama prvi put. Ona je na svijet donijela kći Holland, čiji je otac njen partner André Allen Anjos. Ireland je je i ranije otvoreno govorila o svojim borbama s anksioznosti posljednjih godina, a sad je progovorila o svoje iskustvu trudnoće i svom novom, postporođajnom tijelu, odnosno činjenici da se žene ne bi trebale ni po čemu uspoređivati.

Ireland je rekla kako je tijekom trudnoće naišla na brojne „horor priče“ o porodu i svemu nakon, pa ju je to učinilo dodatno anksioznom. Sve se, kaže, promijenilo kad je rodila.

„Ništa prije tog trenutka nije vrijedilo,“ priznala je. „Stvarno je tužno koliko su se žene trudile da mi objasne što će se dogoditi s mojim tijelom. Kako će beba negativno utjecati na moju vezu. Kako će mi se tijelo raspasti. Moje grudi će se objesiti do koljena. Nikad neću spavati,“ prepričala je Ireland, te istaknula: „Naša tijela su različita. Nitko ne pobjeđuje. Ovo nije natjecanje.“

Rekla je kako su iskustva s trudnoćom i porodom uistinu različita, jedinstvena, te da ne možemo uspoređivati svoju priču s tuđom kad ne znamo kakvo će naše iskustvo biti.

„Porod je bio intenzivan, ali osjetila sam i veću bol u životu. Ona se rodila. Moji su strahovi pobjegli. Moje je srce bilo puno. Zaljubila sam se drugi put. Izgubila sam puno sna, ali nikad me nije bilo manje briga za to,“ otvorila je dušu Ireland.

Usput je priznala da se još uvijek privikava na svoje postporođajno tijelo i svoje „Pam Andersonke“, ali da je sretna zbog svega. „Rodila bih je još 100 puta da moram,“ simpatično je izjavila.

Možda te zanima... Ova parodija komentara mama na FB grupi je savršeno točna i gotovo uznemirujuće istinita! Trudnoća

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.