Beba Igre za bebe 05. listopada 2022.

Ovo zvučno ime za djevojčice ima posebno značenje, a obožavaju ga i roditelji u Hrvatskoj

Foto: Shutterstock ; Što bebe sanjaju i imaju li noćne more?
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Vrlo je posebno, ljupko i zvučno pa je već godinama popularno ime za djevojčice i u Hrvatskoj!

Odabir imena je uzbudljiva i velika stvar za sve roditelje. Roditelji zaljubljeni u svoju bebu, svojoj maloj okruglici žele dati 'ime koje zaslužuje'. A koliko je odabir imena važan, znaju i znanstvenici. 

"Ime djeteta može imati duboke i trajne posljedice na život djeteta", kaže David Figlio, profesor ekonomije i obrazovanja na američkom Sveučilištu Northwestern koji je istraživao utjecaj imena na djecu. Kao što ponekad stječemo prve dojmove o osobi na temelju govora ili načina odijevanja, isto tako, često nesvjesno, stav stvaramo na temelju imena. Znanstvenici tvrde kako ime stvara imidž osobe i utječe na reakcije okoline.

Zvučno ime, posebno ako ima i snažno značenje, može biti pun pogodak! Žensko ime Elena je jedno od tih imena, a i u Hrvatskoj je posljednjih godina sve popularnije. 

Elena - lijepo ime za djevojčice posebnog značenja

Lijepo žensko ime koje je godinama bilo negdje zaboravljeno, grčkog je porijekla i dolazi od riječi heliosa što znači "sunce, sunčeva svjetlost i sunčeve zrake". Postoji i druga verzija porijekla ovog imena, da dolazi od grčke riječi "hellen" što znači Grčka. Osim toga Helena je mitološka osoba, bila je kći Zeusa i Lede, poznata kao Helena Trojanska.

Ime predstavlja ženu nevjerojatne ljepote i blistavosti. Skraćeni oblici ovog imena su Eleni i Elen. Umanjenice ili imena od milja ovog imena su: Lenna, Lena i Lenka.

Elena je posebno i zvučno ime, lijepog značenja koje je već godinama popularno ime za djevojčice kako na našim prostorima tako i u mnogim zemljama diljem svijeta. Ovo ime ima puno varijacija širom svijeta Helena, Helen, Ellen, Elaine, Ella i mnoga druga.

Možda te zanima... Ovo neobično ime za dječake ima predivno značenje, a sve je popularnije i u Hrvatskoj! Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.