Beba Igre za bebe 09. svibnja 2014.

Igre i uspavanke za djecu od rođenja do vrtićke dobi

beba, spava
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Preuzmite knjižicu 'Neka uspavanka započne šalicom toplog mlijeka' s igrama i uspavankama za bebe od rođenja do godinu dana, igrama za djecu do treće godine te savjetima kako pričati priče

Primjeri igara i načina provođenja vremena s djetetom u prvoj godini života, osvještavaju i osnažuju roditelje tijekom procesa 
poticanja razvoja djeteta. Osnova za zadovoljenje psiholoških potreba djeteta je roditeljska uključenost, koja podrazumijeva davanje sebe djetetu, provođenje vremena u zajedničkim aktivnostima, pružanje pažnje, topline, i prisutnost u djetetovoj svakodnevici.

Istraživanja su pokazala kako se djeca kojoj se čita i priča od najranije dobi brže razvijaju, zainteresiranija su za okolinu, brže uče i bolje se snalaze u komunikaciji s drugima. Čitanje, pričanje priča i zajednička igra primjerena dobi djeteta, pomaže u stvaranju emocionalne veze između djeteta i roditelja, potiče razvoj opažanja, promatranja, pozornosti, pamćenja, mišljenja i logičkog zaključivanja, obogaćuje djetetove govorne sposobnosti, njegov rječnik, maštu i kreativnost.

Bebimil Junior je za vas pripremio knjižicu 'Neka uspavanka započne šalicom toplog mlijeka' s igrama i uspavankama za bebe od rođenja do prve godine, igrama za djecu od prve do treće godine te savjetima kako pričati priče. 

Zajedničke aktivnosti i načini poticanja djeteta, opisani su redoslijedom koji prati slijed promjena u motoričkom, spoznajnom i emocionalnom razvoju djeteta. Navedena dobna razdoblja su samo okvirni pokazatelj, s obzirom na to da se djeca međusobno razlikuju po vremenu kada ovladaju određenom vještinom, pri čemu razvoj nije uvijek ravnomjeran, već je povremeno i skokovit. Odabir aktivnosti, njihov ritam i način provođenja treba prilagoditi osobinama i temperamentu pojedinog djeteta, što će roditeljima pomoći da pronađu optimalnu količinu stimulacije. Navedeni primjeri igara, aktivnosti i uspavanki, dobra su osnova i poticaj roditeljima da sami pronalaze nove načine obogaćivanja razvoja svojeg djeteta i učvrste međusobnu povezanost.

Preuzmite knjižicu 'Neka uspavanka započne šalicom toplog mlijeka' s igrama i uspavankama za djecu od rođenja do tri godine

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.