Beba Dohrana 22. travnja 2016.

Od sada više ne morate razmišljati o dohrani! Aplikacija to radi za vas

tena niseteo karmen melki
Foto: Privatni album
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kada, kako i što? Naučite sve o namirnicama i jelima za vašu bebu i postanite pravi stručnjak za prehranu vašeg mališana

Jedinstvena edukativna mobilna aplikacija "Bebin kalendar dohrane" na pregledan i jednostavan način predstavlja preporučen plan uvođenja novih namirnica u djetetovu prehranu u dobi od šest mjeseci do dvije godine života

Aplikaciju su razvile klinička nutricionistica Tena NiseteoKarmen Matković Melki, nutricionistica koja svoje iskustvo gradi u području specijalne dijetetike. Autorice aplikacije stoje iza Definicija hrane, edukativnog i savjetodavnog centra i internetske nutricionistička enciklopedija definicijahrane.hr. Prepoznale su da je najčešća dilema roditelja vezana za vrijeme započinjanja dohrane te vrstu i način uvođenja novih namirnica.

Isključiva mliječna prehrana, bez obzira radi li se o majčinom mlijeku ili dojenačkom mliječnom pripravku, rastom i razvojem bebe postaje nedovoljna pa se savjetuje početak uvođenja namirnica u djetetovu prehranu, odnosno početak dohrane. Tu roditeljima u pomoć dolazi aplikacija koja sadrži osobne iskaznice namirnica- informacije o nutritivnom sastavu, sezoni, zdravstveno benefitu ali i alergenosti te najboljem načinu pripreme za više od 150 različitih namirnica. 

Neiscrpna kulinarska inspiracija

Tablični prikaz namirnica nudi informacije o tome kad bi dijete moglo biti spremno za isprobavanje novih okusa, boja i tekstura. Dostupno je u 150 jednostavnih recepata za pripremu ukusnih žitnih, voćnih, povrtnih, mliječnih, mesnih i ribljih kašica i jela te zdravih grickalica i sokova.

"Korištenjem aplikacije roditelji se educiraju o dohrani kroz jednostavan i slikovit pristup te osvještavaju važnost raznolike prehrane. Dijete se uči na nove arome, okuse i teksture te se osigurava pravilan rast i razvoj kroz balansiranu i pravilnu prehranu adekvatnu dobi i usađivanje pravilnih prehrambenih obrazaca za čitav život", naglašavaju autorice.

Mogućnost personalizacije kalendara

Upisom imena, datuma rođenja i spola djeteta aplikacija se pretvara u osobni kalendar dohrane vašeg djeteta koji sadržava omiljene namirnice i recepte u bebinoj listi favorita. Tražilicom se mogu filtrirati  skupine namirnica prema dobi djeteta ali i prema bebinom semaforu i reakcijama djeteta.

Detaljne informacije potražite na web stranici i skinite na Google Play

Besplatno skidanje i korištenje aplikacije

Ponosni sponzor Hrvatski Telekom (HT) osigurava besplatno downloadanje i korištenje aplikacije koja je dostupna svim korisnicima Android pametnih telefona putem Google trgovine, a uskoro će biti dostupna i verzija za iOS operativne sustave. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.