Beba 22. travnja 2024.

Direktor: "Beba ju ometa tijekom online sastanaka, neka nađe način da zbrine dijete"

Foto: Unsplash+
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Beba i posao ne idu uglavnom zajedno, ali nekad mama izbora nema. Kod nas se to još nekako i uspije „prelomiti“, ali u SAD-u to i nije tako lako, jer porodiljni – gotovo i ne postoji.

Beba na poslu. Sigurno se već na sam spomen počneš znojiti pod pritiskom. Beba na poslu nije dobra opcija, i to niti za jednu uključenu stranu. Možda govorimo u ime onih koji ne znaju još govoriti, ali sigurni smo da smo u pravu – beba na poslu nije ni za kog dobra ideja niti opcija.

Možda te zanima... 'Plakala sam kad sam se vratila na posao 7 tjedana nakon poroda' Beba

No, lako – ili samo malo lakše – je to nama govoriti, u zemlji gdje imamo godinu dana rodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta. U Americi, gdje je taj dopust toliko kratak da se ne može gotovo ni govoriti o rodiljnom dopustu, to je sasvim druga priča. Mame se na posao vraćaju često već nakon 2 tjedna, pa su zapravo sretne one koje rade od doma.

Tako je jedna voditeljica u svom timu imala ženu koja je nedavno postala mama i za vrijeme online sastanaka s njom je bila – beba. Ta je voditeljica, otkrila je na forumu Reddit gdje se požalila na to, dobila zadatak od izvršnog direktora tvrtke da kaže toj mami da zbrine bebu za vrijeme online sastanaka. To ju je malo uznemirilo, pa je pitala na forumu što napraviti.

Ova je osoba priznala da je nedavno postala nova voditeljica i da nije sigurna kako pristupiti ovoj mami u vezi s njezinim djetetom prisutnim na sastancima. Izvršni direktor njoj je rekao da kaže ovoj mami da ne bi trebala imati svoje dijete uz sebe na poslu jer to 'ometa' i 'neprofesionalno je'.

Voditeljica je priznala da ne zna kako se točno postaviti. Naime, zna da je žena koja se vratila s porodiljnog dopusta izvrsna radnica, kaže da je nevjerojatno poletna i pametna, ali da se pokazalo da joj dijete odvlači pozornost tijekom poslovnih poziva.

 | Author: Unsplash+ Foto: Unsplash+

„Kad smo na pozivima većeg tima, njezina je beba često u njenom naručju i često plače, što očito ometa nju i ostatak tima“, priznala je. „Osobno, ne nalazim nikakav problem u tome što je njezina beba kod kuće s njom. Moj pas je kod kuće sa mnom i ponekad zalaje ili skoči na mene tijekom sastanaka, što mi također odvraća pozornost, pa razumijem da se to ponekad događa.“

Povrh svega ovog, ta voditeljica zna da mama svoj posao obavlja na vrijeme, pomaže u raznim projektima i pothvatima i da će jednog dana biti izvrsna voditeljica. Međutim, izvršni direktor tvrtke požalio se da smatra neprofesionalnim kada se beba pojavljuje na radnim pozivima, što bi joj moglo umanjiti šanse za unapređenje jer bi trebala biti isključivo usredotočena na rad umjesto na brigu o svojoj bebi.

Hm, da, sasvim realno za očekivati od zaposlene majke s malim djetetom.

Ispitujući što bi trebala učiniti, objasnila je da je željela toj zaposlenici nasamo povjeriti joj da se trebaju naći na pola puta kako je ne bi „označili“ i prekorili zbog tog što ima dijete kod kuće, ali je priznala da nije baš sigurna kako to riješiti.

„Iako sam i sama žena, nemam djece i ne razumijem kroz što prolaze nove mame, pa želim imati razumijevanja za to, istovremeno pazeći da radim svoj posao njezine voditeljice koja joj pomaže da postigne uspjeh,“ priznala je žena.

Nije lako pronaći skrb za ovako malu bebu, a posebno nije lako što se financija tiče. No, dok žena izvršava svoj posao kako treba i na vrijeme…

Možda te zanima... 'Vjerovala sam da će to biti dobar odmor' - i ostali mitovi o porodiljnom dopustu Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.