Beba Dojenje 27. kolovoza 2019.

Predsjednik parlamenta hranio koleginu bebu nakon njegova povratka s porodiljnog

Foto: HANDOUT/REUTERS/PIXSELL
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U rujnu prošle godine novozelandska premijerka ušla je u povijest kao prva političarka koja je svoju bebu donijela u sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku

Predsjednik novozelandskog parlamenta prošlog tjedna usred rasprave ljuljuškao i hranio bebu jednog zastupnika, prenose u četvrtak agencije. Predsjednik parlamenta Trevor Mallard objavio je na Twitteru snimku na kojoj sjedeći u fotelji hrani sinčića zastupnika Tamatija Coffeya, laburista koji u parlamentu predstavlja Waiariki, izborno područje lokalnih Maora. 

Coffey, novozelandski političar i bivši televizijski novinar, u srpnju je objavio rođenje sina, Tūtānekaija Smith-Coffeya čiji je biološki otac njegov partner Tim Smith, a rodila ga je surogat majka.

U tvitu o rođenju sinčića Coffey je naveo kako su on i njegov partner "oduševljeni čudom života" te da je surogat majka, prijateljica njegova partnera obavila "čudesan posao".

U srijedu je Coffey prvi put nakon porodiljskog dopusta stigao u parlament, a tijekom rasprave čelnik parlamenta Mallard, i sam otac troje djece, preuzeo je nakratko ulogu babysittera. 

Profesor Možda te zanima... Suosjećajnom gestom profesor oduševio samohranu majku Roditelji

Snimku kako ponosni otac Coffey drži bebu usred parlamenta na Twitteru je podijelio zastupnik Zelenih Gareth Hughes. "Lijepo je imati bebu u parlamentu i to kako predivnu bebu, Tamati Coffeya", napisao je Hughes.

Govoreći za novozelandski Newshub, Coffey je istaknuo kako osjeća "snažnu potporu kolega u cijelom predstavničkom domu".

Coffeyev je posljednji u nizu zastupnika koji su doveli svoju bebu u parlament, sljedeći primjere političara diljem svijeta. Među zastupnicima koji su tim povodom dospjeli na naslovnice novina bila je čelnica novozelandskih liberalnih demokrata Jo Swinson i australska senatorica Larissa Waters koja je 2017. u parlamentu i podojila svoju bebu.

Možda te zanima... Prva političarka koja je dojila tijekom govora u parlamentu Beba

U rujnu prošle godine novozelandska premijerka Jacinda Ardern ušla je u povijest kao prva političarka koja je svoju bebu donijela u sjedište Ujedinjenih naroda u New Yorku prilikom svojeg prvog obraćanja tom svjetskom auditoriju.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.