Beba 05. lipnja 2023.

15 možda najgorih dječjih imena svih vremena koje su slavni dali svojoj djeci

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Neki roditelji jednostavno žele biti posebni i drukčiji. Odnosno žele da njihova djeca budu posebna i po nečem drukčija. Pa počnu s tim od samog početka…

Kad poželiš od prvog dana svoje dijete po nečem izdvojiti, odnosno osigurati se da dijete barem po nečem bude posebno i drukčije, onda je to od prvog dana – ime. Ne možemo znati kakvo će naše dijete jednog dana biti, ne možemo znati hoće li biti onako baš drukčije ili možda jedno od one djece koja se ne ističu… I nije to uopće bitno, znamo, ali kad netko jednostavno želi biti poseban i drukčiji, onda isto poželi i za svoje dijete.

Možda te zanima... Luka ne silazi s vrha, a evo koja su još dječja imena popularna u Hrvatskoj Beba

Ako od prvog dana želiš istaknuti svoje dijete i osigurati se da uvijek bude zapaženo, možeš to učiniti – imenom. Znaju to itekako dobro slavne osobe koje često smišljaju najneobičnija imena kojima bi svoju djecu nekako izdvojila od drugih.

Ili nam se samo tako čini?

Sve u svemu, činjenica je da nekad pretjeraju u odabiru imena za svoju djecu. Svi se mi mučimo oko tog izbora, gotovo nikom nije lak, a nosi sa sobom i određeni teret. No, evo nekih s kojima su slavni pretjerali.

North West

Ime koje su Kim Kardashian i Kanye West odabrali za svoju kći stvarno je na više razina smiješno ili barem neobično. Da, ona je mala influencerica i mala modna ikona, ali čak i uzevši to u obzir…

X Æ A-12 Musk

Da, to je ime. Ljudskog bića. Prezime govori sve, a ako ne možeš drukčije reagirati osim kolutanjem očima, razumijemo. Navodno ga tata Elon i mama Grimes samo zovu „X“.

Exa Dark Sideræl Musk

Još jedan Musk, da. Tako su pjevačica Grimes i Elon Musk nazvali svoju kći, a kasnije su je zvali jednostavno Y. No, nedavno je njezina mama objavila na svom Instagramu da se njena kći sad zove samo „Y“, te joj je promijenila ime, ali se i požalila da sustav to ne priznaje. Dobro da nisu imali više djece.

Apple Martin

Imamo Višnju, imamo Jagodu, a Gwyneth Paltrow ima – Jabuku. Ime joj je dao tata, Chris Martin, koji je vrlo lako uspio nagovoriti svoju suprugu pojasnivši kako su „jabuke slatke i cjelovite i biblijske…“ Pa, upalilo je!

Rumer Willis

Ovo je jedno vrlo zanimljivo ime. Naime, podsjeća na englesku riječ „rumor“, koja znači „glasina, trač“, ali je pogrešno napisana. Dakle, je li gore to što označava trač ili to što nije ispravno napisana? Inače, puno ime joj je Rumer Glenn Willis.

Bluebell Madonna Halliwell

Da, to je kći bivše spajsice Geri Halliwell, a ako se pitaš što znači Bluebell, imamo odgovor: zumbul. Da, činjenica je da Ivančica ili Ruža zvuče dobro, ali Zumbul je ipak malo previše…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Geri (@therealgerihalliwell)

Tu Morrow

Znaš engleski? Čak i ako ne znaš dobro, znaš da tomorrow znači „sutra“. Tu Morrow zvuči jednako tako. I da, stvarno je ime i prezime. Kćeri Roba Morrowa. Jasnije? Da, stvarno joj je dao ime Tu, znajući da će nositi prezime Morrow. Barem neko vrijeme…

Royalty Brown

Ne baš pretjerano voljeni Chris Brown, koji iza sebe ima prošlost nasilja nad ženama, ima tri kćeri – s tri različite žene. Kćeri se zovu Royalty, Aeko i Lovely Symphani. Aeko zvuči vrlo dobro, to je sve što ćemo reći.

Zuma Nesta Rock Rossdale

Dvostruka imena su simpatična, postala su vrlo uobičajena. No, ime Zuma Nesta Rock se čini ipak malo previše, čak i ako su ti roditelji oboje rock zvijezde (Gwen Stefani i Gavin Rossdale). Drugih dvoje djece imaju jednako neobična imena: Apollo Bowie Flynn i Kingston James McGregor.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gwen Stefani (@gwenstefani)

Diezel i Danim Braxton-Lewis

Dobro, Vin Diesel je – dizel, ali prezimenom. Ali kad je ime u pitanju dizel, odnosno čak ne niti diesel, nego Diezel, zvuči baš smiješno. Sin Toni Braxton je kul i zgodan, ali ime mu je ipak malo previše… Drugi dijete zove im se - Denim. Jednako. Čudno. 

Moroccan Scott Cannon

Čak bismo i Morocco nekako prihvatili i dijete se možda ne bi našlo na ovom popisu. No, Moroccan, što je zapravo pridjev, ne zvuči baš dobro. Posebno ako uzmemo u obzir da mu se otac preziva Cannon, pa se punim imenom i prezimenom može potpisati: Moroccan Cannon (marokanski top). 

Barron Trump

Kad netko tko je očito maštao o tom da bude predsjednik Amerike, da svom sinu ime po europskoj plemićkoj tituli, tu svaka priča prestaje.

Rosalind Arusha Arkadina Altalune Florence Thurman-Busson

Možeš li uopće u nekoliko trenutaka zapamtiti ovaj redoslijed (gotovo da je nasumičan) glasova koji tvore ime kćeri Ume Thurman? Mi ne. No, ne brini, u obitelji je ona poznata kao - Luna. Logično, zar ne? Pitamo se koliko je bila stara kad je naučila svoje puno ime...

RZA Athelston Mayers

Godinu dana čekalo se ime sina Rihanne i njena supruga A$AP Rockyja. A onda smo doznali, kad je ponovno zatrudnjela, da će se mališan zvati RZA Athelston Mayers, u čast pokojnom članu Wu-Tang Clana. Svaka čast, ali... 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by badgalriri (@badgalriri)

Diva Thin Muffin Zappa

Da ne ispadne da su samo moderni slavni čudni… Tu je Frank Zappa! On je svojoj djeci, koja više nisu djeca, dao imena: Diva Muffin, Moon Unit i Dweeziel. Ako su još i danas čudna, kako su tek zvučala prije 40+ godina…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diva Zappa (@divazappa)

Možda te zanima... Ovo su najpopularnija imena za bebe u Hrvatskoj 2022. a jedno popularno žensko više nije u top 10 Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.