Beba Igre za bebe 28. rujna 2022.

Lijepo i upečatljivo ime za djevojčice sve je popularnije i u Hrvatskoj, sviđa li vam se?

Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Radi se o imenu hebrejskog podrijetla koje je sastavljeno od dvije riječi, eli i šeba, a znači 'Bog je savršenost' ili 'Bog je zakletva'.

Odabir imena je uzbudljiva i velika stvar za sve roditelje. Roditelji zaljubljeni u svoju bebu, svojoj maloj okruglici žele dati 'ime koje zaslužuje'. A koliko je odabir imena važan, znaju i znanstvenici. 

"Ime djeteta može imati duboke i trajne posljedice na život djeteta", kaže David Figlio, profesor ekonomije i obrazovanja na američkom Sveučilištu Northwestern koji je istraživao utjecaj imena na djecu.  Kao što ponekad stječemo prve dojmove o osobi na temelju govora ili načina odijevanja, isto tako, često nesvjesno, stav stvaramo na temelju imena. Znanstvenici tvrde kako ime stvara imidž osobe i utječe na reakcije okoline.

U današnje vrijeme nije rijetkost odabrati ime koje je globalno prihvaćeno s obzirom na to da sve manje živimo i radimo u zemlji u kojoj smo se rodili, a savjet je i da ime bude zvučno, pamtljivo te lako razumljivo. Upravo je jedno takvo, zvučno i ljupko ime, sve popularnije ime za djevojčice u Hrvatskoj, ali i diljem svijeta. Riječ je o imenu Izabela. 

Izabela - zvučno i neobično ime za djevojčice

Radi se o imenu hebrejskog podrijetla koje je sastavljeno od dvije riječi, eli i šeba, a znači 'Bog je savršenost' ili 'Bog je zakletva'. Značenje imena Izabela objašnjava i numerologija, prema kojoj se radi o samouvjerenim i snažnim ženama, rođenim vođama. Spretne su s rukama, vrijedne, snažne i pouzdane. Ovo ime je veoma često i u drugim europskim zemljama, posebno u Španjolskoj i Francuskoj gdje postoje različite varijacije samog imena poput; Isabel, Isabel, Isabel, Isabella, Ishibel. 

Roditelji često za svoje djevojčice izabiru i skraćeni oblik imena Izabela, odnosno ime Bela. Značenje imena je lijepa, a budući da je ime kratko i zvučno idealan je izbor za sve koji preferiraju kratka imena. 

Možda te zanima... Ovo neobično ime za dječake ima predivno značenje, a sve je popularnije i u Hrvatskoj! Beba
 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.