Beba 07. studenoga 2022.

Ovo je značenje neobičnog imena koje su svojoj djevojčici dali Franka i Vedran Ćorluka

Foto: Instagram
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Posebno značenje imena koje su Franka Batelić i Vedran Ćorluka dali kćeri

I stigla si nam TI, naša prekrasna djevojčice…, napisala je ispod svoje posljednje objave na Instagramu pjevačica Franka Batelić i sa svojim pratiteljima podijelila sretnu vijest da su ona i suprug Vedran Ćorluka 4. studenog postali roditelji djevojčice kojoj su dali ime Greta.

Greta je posebno i zvučno ime, lijepog značenja koje je već godinama popularno ime za djevojčice kako na našim prostorima tako i u mnogim zemljama diljem svijeta. 

Ime Greta je grčkog podrijetla i skraćena je verzija imena Margareta. Ime je izvedeno iz riječi margarites i znači biser ili perla. Osim uz bisere, ime se veže i uz cvijeće margarite. Značenje imena Greta objašnjava i numerologija prema kojoj se radi o osobama koje su umjetničke duše. Često su pjesnikinje, glazbenice, umjetnice. Osim toga, šarmantne su i dopadljive, vole sve što je lijepo, obožavaju prirodu i ljude. Drugi oblici imena Greta su su Megan, Margarita, Margit, Margita, Margaret, Gita.

Odabir imena je uzbudljiva i velika stvar za sve roditelje. Roditelji zaljubljeni u svoju bebu, svojoj maloj okruglici žele dati 'ime koje zaslužuje'. A koliko je odabir imena važan, znaju i znanstvenici.

 "Ime djeteta može imati duboke i trajne posljedice na život djeteta", kaže David Figlio, profesor ekonomije i obrazovanja na američkom Sveučilištu Northwestern koji je istraživao utjecaj imena na djecu. Kao što ponekad stječemo prve dojmove o osobi na temelju govora ili načina odijevanja, isto tako, često nesvjesno, stav stvaramo na temelju imena. Znanstvenici tvrde kako ime stvara imidž osobe i utječe na reakcije okoline.

Zvučno ime, posebno ako ima i snažno značenje, može biti pun pogodak! Žensko ime Greta svakako je jedno od tih imena, a i u Hrvatskoj je posljednjih godina sve popularnije!

Možda te zanima... Poznati par nadjenuo je kćeri ime Alba: Znate li koje je njegovo značenje? Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.