26. listopada 2015.

Zdrava dohrana za vašu bebu

Lino
Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Žitarice čine temelj uravnoteženog obroka te se prema novijim preporukama upravo one prve uvode u dohranu. Lino žitne kašice ne sadrže gluten kao ni dodane šećere, bogate su vitaminima i mineralima, a dobar su izvor kalcija, željeza i joda

Dohrana je značajno dojenačko doba jer dijete postepeno počinje prihvaćati hranu drugačijeg okusa, konzistencije, boje i mirisa od majčinog ili adaptiranog mlijeka. Zbog toga prvoj dohrani djeteta treba dati posebnu pozornost. Lino kašice zadovoljavaju nutritivne zahtjeve najnježnijeg uzrasta djece.

Zašto baš žitarice?

Žitarice čine temelj uravnoteženog obroka te se prema novijim preporukama upravo one prve uvode u dohranu i sve češće postaju prvi odabir prilikom uvođenja novih namirnica u djetetovu prehranu. Savjetuje se da prvi odabir bude usmjeren na one žitarice koje ne sadrže bjelančevinu gluten, a najčešće su to riža, heljda, kukuruz i proso.

Linija Lino žitnih kašica sastoji se od 3 proizvoda: 3 žitarice (riža, proso, heljda), Riža s bananom i Riža s jabukom i mrkvom, namijenjena dohrani beba od 4. mjeseca života. Uz njih možete biti mirni jer ste svojem djetetu dali siguran, hranjiv i kvalitetan obrok. Upravo zato smo ih s najvećom pažnjom razvijali s pedijatrima i nutricionistima te su u suradnji s Prehrambeno–biotehnološkim fakultetom iz Zagreba napravljena znanstvena ispitivanja utjecaja Lino žitnih kašica 4+ na funkcionalnost probiotika Bifidobacterium lactis BB-12.

Lino žitne kašice ne sadrže gluten kao ni dodane šećere, bogate su vitaminima i mineralima, a dobar su izvor kalcija, željeza i joda.

Blagotvorne za ravnotežu crijevne flore

Lino 3 žitarice, Lino riža banana i Lino riža s jabukom i mrkvom kašice sadrže kulturu Bifidobacterium lactis BB-12 poput bifidobakterije u probavnom sustavu dojenčadi, a koja blagotvorno djeluje na ravnotežu crijevne flore.

Lino asortiman prilagođen uzrastu 4+ nudi četiri raznolika okusa:

Napomena: Ukusne i slasne Lino žitne kašice preporučljive su i djeci starijeg uzrasta, ali i odraslima koji žele lagan, hranjiv i zdrav obrok ili imaju poteškoća s probavom.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.