Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 21. studenoga 2019.

Upozorenje roditeljima: Djevojčici četkica za zube probušila grlo nakon što je pala

Foto: Mitchell Gravenmier/Facebook
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Svi znamo da djeca ne smiju trčati i skakati kad peru zube ili imaju nešto u ustima, ali nitko od nas ne zna kakve zapravo mogu biti posljedice. Zbog toga je ovaj tata objavio horor priču koja se dogodila njegovoj petogodišnjoj kćeri

Nakon što je petogodišnja djevojčica pala s četkicom za zube u ustima koja joj je probušila grlo, tata je objavio javno upozorenje na svom profilu na Facebooku i pozvao na dijeljenje kako bi spriječio da se još nečijem djetetu dogodi ovakva nezgoda.

Otac Mitchell Gravenmier spremao je kćer Celeste i njezinog mlađeg, dvogodišnjeg brata Matthewa za spavanje kad se dogodila ova neobična nesreća. Rekao je zaigranim mališanima da prestanu skakati dok peru zube i okrenuo se na sekundu kako bi nešto rekao supruzi Victoriji. Trenutak kasnije čuo je petogodišnjakinju kako vrišti i vidio da je pala s kreveta s četkicom u ustima. Dotrčao je do nje i vidio da joj curi krv iz usta. Pogledao joj je u usta i vidio veliku rupu. Brzo ju je odveo u bolnicu gdje je završila na dvosatnoj operaciji.

Možda te zanima... Mamino upozorenje o opasnosti dude nakon ozbiljne nezgode Beba

Djevojčica se sada oporavlja, ali ostao joj je strah od pranja zubi, dok su liječnici upozorili njezine roditelje da bi mogla imati probleme s govorom u budućnosti. 

"Djeci se uvijek govori da ne bi smjela trčati dok drže neke stvari u ustima, i odrasli to znaju, ali nitko nikad ne vidi što se može dogoditi kao posljedica. Ovo je nešto što se može brzo desiti svakom djetetu. Celeste je sjedila na krevetu i skakutala gore-dolje i stalno sam joj govorio da prestane. Moja djeca sjede na krevetu dok peru zube zato jer bi inače trčali okolo. Okrenuo sam se na sekundu kako bih nešto rekao ženi i dok sam okrenuo nazad, Celeste je padala prema naprijed", otkrio je tata Mitchell i ispričao kako je reagirao.

"Dok sam vidio krv, pomislio sam da je ozlijedila desni ili se ugrizla za usnu ili jezik, ali kad sam pogledao u grlo, vidio sam da je imala ogromnu rupu u ždrijelu. Drago nam je da se četkica nije zabila još dublje u grlu, a liječnici su rekli da je mogla oštetiti i više krvnih žila zbog kojih bi krvarenje bilo još jače.

Možda te zanima... Šokantna rendgenska snimka pokazuje što je dijete progutalo Vrtić

Plakala je jako jer su joj se usta punila krvlju, prvo smo joj dali da ispljune krv u umivaonik, ali morao sam uzeti crveni ručnik u auto jer je cijelo vrijeme puno krvarila. U bolnici su joj pregledali krvne žile i provjerili što je oštećeno. Rekli su da je sve u redu, ali ranu je trebalo odmah zatvoriti i išla je na hitnu operaciju koja je trajala oko dva i pol sata", ispričao je tata i dodao da je njegovoj curici ovo bilo prvi put da je u bolnici.

Celeste se oporavlja i sljedeća dva tjeda je na strogoj dijeti s mekanom i tekućom hranom.

"Ubuduće ćemo biti stroži s našom djecom jer i Matthew ima sve više energije. Nećemo skidati oči s njih cijelo vrijeme dok peru zube. Celeste se vraća normali i sretna je djevojčica, ali ljuti se jer još ne smije koristiti slamke, a moramo paziti da pije dovoljno tekućine. Još se boji prati zube. Glas joj još zvuči neobično, ali liječnici su nas upozorili da bi se mogli kasnije pojaviti problemi s govorom. Ona je još mala i neke riječi još ne može pravilno izgovoriti, a i u budućnosti će možda imati probleme s nekim glasovima", objasnio je.

Tata je također rekao da je ovu priču htio objaviti na Facebooku kako bi upozorio roditelje da paze svoju djecu dok peru zube i pozvao je sve na dijeljenje ove objave upozorenja.

Možda te zanima... Zimske jakne i autosjedalice opasna su kombinacija! Vrtić

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.