Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 27. kolovoza 2018.

Saznajte kako ojačati imunitet svog djeteta

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Kvalitetna prehrana je itekako važna za imunitet djece, a ove namirnice biste svakako trebali uvrstiti u dnevni meni djeteta

Imunitet djeteta možemo ojačati pravilnom prehranom, adekvatnim unosom vitamina i minerala i redovitom tjelovježbom. Iako su djeca većinom u pokretu, dodatna tjelesna aktivnost pomaže jačanju imuniteta, zdravom fizičkom i psihičkom razvoju djeteta i poboljšanju raspoloženja.

Kvalitetna prehrana je itekako važna za imunitet djece, a ove namirnice biste svakako trebali uvrstiti u dnevni meni djeteta:

Jogurt                                                     

Jogurt sadrži probiotike koji su važni za rad probavnog sustava. Osim rada probave, probiotici jačaju imunitet i pomažu tijelu da se obrani od raznih bolesti.

Kefir

Ovaj mliječni proizvod odličan je izvor probiotika. Ako dijete ne voli okus kefira, napravite ukusni smoothie s bobičastim voćem, žličicom meda i malo kefira!

Orasi

Orasi sadrže omega-3 masne kiseline koje su dobre za zdravlje srca i jačanje imuniteta. Orasi također smanjuju rizik od nastanka infekcija dišnih putova.

Svježe voće i povrće

Vitamin C, koji se nalazi u brojnom voću i povrću, odličan je za jačanje imuniteta. U svakodnevnu prehranu uvrstite citruse, papriku, brokulu, jagode i bobičasto voće. 

Nemasno meso 

Nemasno meso je odličan izvor proteina i cinka koji aktivno sudjeluje u borbi protiv infekcija.

Ako ne stignete planirati svaki obrok, postoji još jedno izvrsno rješenje. Na tržištu postoje brojni dodaci prehrani za jačanje imuniteta.

Immun44® je dodatak prehrani koji doprinosi normalnom funkcioniranju imunološkog sustava kod odraslih i djece.

Immun 44® proizvodi sadrže:

  • Fito – ekstrakte iz biljke Sivi dlakavi bušin (lat. Cistusincanusssp. Creticus)
  • Phyto – Panmol® vitamine
  • Mikronutrijente (minerale i elemente u tragovima)

Immun44® proizvodi ne sadrže gluten ni laktozu i pogodni su za primjenu kod vegetarijanaca.

Kako djeluje Immun44®?

  • Vitamini B6, folna kiselina (B9), B12, vitamin A, vitamin C kao i elementi u tragovima, selen i cink, doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. 
  • Vitamini, folna kiselina, B12 i element u tragovima cink imaju ulogu u procesu dijeljenja stanica, a vitamin A ima ulogu u procesu specijalizacije stanica.
  • Vitamini B2, E i C, biljni polifenoli (iz cistusa) te elementi u tragovima selen, mangan i cink doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
  • Vitamin C doprinosi regeneraciji reducirane forme vitamina E.

Immun44® preparati možete koristiti:

  • Preventivno - kod svih stanja koja potencijalno mogu narušiti normalnu funkciju imunološkog sustava odraslih i djece (mikronutritivni deficit, stres, nedovoljna fizička aktivnost, loša higijena,  prekomjerno konzumiranje alkohola i cigareta...).
  • U aktivnoj fazi bolesti, osobito ako je izazvana virusom.

Immun44® tekući dodatak prehrani dolazi u bočici od 300 mL s dozirnom čašicom, koja je dovoljna za 30 dana primjene.

Za više informacija posjetite Immun44

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.