Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 01. srpnja 2018.

Kako odabrati praktičnu ljetnu obuću za djecu?

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jeste li znali da su prirodne podloge poput pijeska, šljunka ili trave, idealne za pravilnu stimulaciju stopala i njegovo formiranje? Stoga djecu treba poticati da hodaju bosi čim je više moguće

Tijekom odmora i općenito preko ljeta, u većini prilika djeci ipak treba zaštititi stopala. Obuća mora biti prozračna i odgovarajuće veličine jer to uvelike utječe na pravilan razvoj stopala i budući način hoda. 

Idealni ljetni izbor svakako su sandale koje se mogu brzo obuti te brzo skinuti kada je to potrebno. Ne smiju biti pretvrde kako ne bi ometale pokretljivost dječjeg stopala, a ni premekane jer se onda gubi stabilnost koja je djeci neophodna za pravilan način hoda. 
Dio sandala koji drži zglob treba biti čvrst, a prednji dio mora biti dovoljno širok kako prsti ne bi bili zbijeni i s vremenom postali deformirani.

 | Author: Promo Foto: Promo

Obuća sa savitljivim đonom je praktična za dječje ljetne avanture jer se stopalo na taj način lako prilagođava svakoj neravnoj podlozi, a ostaje zaštićeno. Upravo američki brand Crocs nudi bogati izbor sandala koje su idealan izbor za svako dijete. Njihova ljetna obuća prepoznatljiva je po pjenastoj gumi s antibakterijskim djelovanjem. Originalne Crocsice potaknut će cirkulaciju te dječjim stopalima pružiti vrhunsku masažu.

Osim što imaju ortopedsko djelovanje i pogodne su za sve dobne uzraste, vašoj će se djeci svidjeti i njihov dizajn na kojem će zasigurno pronaći svoje najdraže crtane likove i superjunake. Posjetite Sport Vision webshop  ili neku od Sport Vision trgovina  i pronađite Crocs modele za najudobniju dječju ljetnu igru.

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.