Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 25. kolovoza 2016.

Kako odabrati pravu obuću za dijete?

dijete igra
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Pri kupnji obuće sigurno se, kao i svaki roditelj, pitate hoćete li odabrati prave cipele za svoje dijete. Ovi savjeti pomoći će vam da lakše odaberete

1. Lagan materijal

Pazite da odaberete lagane cipele za vaše dijete. Tkanina ili mekana koža će biti najbolji izbor za stopala vašeg djeteta. Kruta koža neće biti udobna, dok sintetički materijali mogu uzrokovati znojenje.

Kakve cipelice odabrati za prve korake?

2. Prava peta

Nemojte misliti da je mekani đon najbolji izbor. Mekani đon će povećati šanse od nezgoda, pada ili prodiranja zašiljenih predmeta. Previše tvrdi đon također nije ugodan. Birajte kožni ili gumeni đon.

Birate li ružičastu boju za djevojčice, a plavu za dječake?

3. Prava veličina

Nemojte kupovati cipele preko interneta. Povedite dijete sa sobom i idite u trgovinu kako biste odabrali pravu veličinu. Zapamtite da će stopalo vašeg djeteta rasti svaka dva mjeseca, pa prema tome kupujte i druge veličine poslije tog razdoblja.

4. Prostor za disanje

Cipele vašeg djeteta ne bi trebale biti uske, jer to može utjecati na rast i razvoj dječjeg stopala. Provjerite udara li palac u cipelu. Obratite pažnju na to da postoji malo prostora na vrhu cipele.

Treba li svaki dan prati dječju odjeću i čime?

5. Ne kupujte unaprijed

Nemojte kupovati malo veće cipele, misleći kako će stopalo vašeg djeteta brzo narasti. To nikada neće biti pravi izbor. Kupite cipele koje točno odgovaraju vašem djetetu.

6. Prije svega udobnost

Moderna obuće može biti lijepa, ali ona često nije dobar izbor za vaše dijete. Mala djeca vole trčati i vrlo je važno da odaberete udobnu obuću za njih.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.