Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 03. lipnja 2016.

Kako cijepiti dijete alergično na jaja?

cjepivo, cijepljenje
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

'Mama sam dvoipolgodišnje curice kojoj je dijagnosticirana alergija na jaja i nije bila cijepljena s godinu dana s cjepivom MPR

Mama sam dvoipolgodišnje curice kojoj je dijagnosticirana alergija na jaja (na bjelanjak je Ige sada 3, a na žumanjak 1) i nije bila cijepljena s godinu dana s cjepivom MPR. Sada je žele cijepiti u bolnici pod nadzorom zbog te alergije, ali mene je i dalje strah, što zbog mogućih nuspojava na cjepivo, što zbog alergijske reakcije zbog alergije na bjelanjak. Zanima me da li da još neko vrijeme pričekam s cijepljenjem ili da je cijepimo?

cjepivo, cijepljenje | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock

Ako postoji alergija na jaja cijepljenje MPR se provodi u bolnici zbog mogućih reakcija na cjepivo koje je uzgojeno na jajetu.

Pitanje je bi li se dijete eventualno moglo još jednom testirati da se vidi je li još uvijek alergično. Ako se cijepi u bolnici, dijete će biti pod kontrolom i pratit će se nakon cjepiva.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.