Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 22. siječnja 2018.

Childlife – za snažan imunitet najmlađih!

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Osnova zdravog rasta i razvoja djeteta ovisi o unosu dovoljne količine esencijalnih nutrijenata (vitamina, minerala, masnih kiselina i aminokiselina)

Osnova zdravog rasta i razvoja djeteta ovisi o unosu dovoljne količine esencijalnih nutrijenata (vitamina, minerala, masnih kiselina i aminokiselina). U današnje vrijeme sadržaj ovih nutrijenata u hrani ozbiljno je narušen uslijed suvremene obrade tla i procesuiranja prehrambenih namirnica. Osiromašenje nutritivnog sadržaja tla kao i industrijska obrada namirnica rezultira smanjenim unosom hranjivih tvari putem prehrane. Problem predstavlja i okolinsko onečišćenje tla, vode i zraka što ima dodatni negativni učinak na zdravlje djece.

 | Author: Promo Foto: Promo

Nedovoljan unos esencijalnih nutrijenata dovodi do poremećaja u rastu i razvoju djece te slabljenju imunološkog sustava. Ovaj problem posebno dolazi do izražaja kod promjene godišnjih doba kada je povećana mogućnost infekcije raznim virusima (prehlade i gripe). Imunološki sustav treba održavati snažnim tijekom cijele godine koristeći kvalitetne dodatke prehrani koji sadrže esencijalne nutrijente. 

Nažalost prečesto se poseže za lijekovima, posebno antibioticima, a ove bolesti se mogu prevenirati sigurno, jednostavno i prirodno uzimanjem dodataka prehrani. Osim za jačanje imunološkog sustava dodaci prehrani mogu biti učinkovita pomoć kada dođe do infekcije, skratiti trajanje bolesti i spriječiti da ne dođe do pogoršanja. 

Childlife je linija američkih dodataka prehrani namijenjena za najmlađe, kreirana od strane pedijatra, dr. Murray Clarka. Obuhvaća cjelovite i znanstveno utemeljene proizvode prirodnih oblika kojima nisu dodani umjetni zaslađivači, bojila, konzervansi i drugi aditivi. Proizvodi ne sadrže gluten i proizvedeni su po najvišim standardima farmaceutske čistoće i dobre proizvođačke prakse. Većina proizvoda je u tekućem obliku kako bi se maksimalno olakšala primjena i doziranje te povećala apsorpcija i djelotvornost.

 | Author: Promo Foto: Promo

ChildLife Multivitamini & Minerali sadrže optimalne doze esencijalnih vitamina, minerala i elemenata u tragovima neophodnih za razvoj djeteta. Ne sadrži laktozu, gluten, soju, kvasac, jaja, pšenicu, umjetne boje i sladila. Nadopuniti prehranu djeteta multivitaminsko-mineralnom formulom prvi je korak za postavljanje osnove imunološkog sustava.

Među 14 esencijalnih vitamina sadržanih u ovoj formuli nalaze se antioksidansi: vitamin C, vitamin E i vitamin A. Oni sudjeluju u jačanju  imunološkog sustava, pomažu u zaštiti organizma,  neutraliziraju toksine, pesticide i teške metale. Kao što je slučaj sa vitaminima i minerali djeluju u sinergiji pa omogućuju djetetu rast i razvoj te osnažuju imunološki sustav.  Cink je iznimno bitan mineral koji doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava. 

Dodatna potpora imunološkom sustavu

 | Author: Promo Foto: Promo

Za još snažniju potporu imunološkom sustavu preporučuje se dodatni unos vitamina C i kolostruma. Kolostrum luče mliječne žlijezde sisavaca odmah nakon poroda. Sadrži važne imuno pepetide, kofaktore te hormone rasta za podršku razvoja imunološkog sustava.

 | Author: Promo Foto: Promo

Childlife Kolostrum prikupljen je iz prirodnog uzgoja, a u proizvodu se nalazi uz probiotike (crijevne korisne bakterije) i prebiotike pa se posebno preporučuje uz terapiju antibioticima koji ugrožavaju fiziološku crijevnu floru. Uzimanje ChildLife Probiotika s kolostrumom nije vremenski ograničeno, a primjenjivati se može već od najranije dječje dobi. Prah je ugodnog okusa naranče i ananasa, lako se miješa s hranom ili napicima.

Više informacija na http://www.childlife.hr.

Pratite nas na Facebooku!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.