Vrtić Zdravlje u vrtićkoj dobi 22. svibnja 2016.

7 znakova da vaše dijete ima alergiju

Alergija kod djece
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ovisno o tome koliko su ozbiljne, alergije mogu vašem djetetu predstavljati veliki problem, stoga je najbolje da obratite pažnju na ove znakove

Ovisno o tome koliko su ozbiljne, alergije mogu vašem djetetu predstavljati veliki problem, stoga je najbolje da obratite pažnju na ove znakove kako biste na vrijeme odveli dijete pedijatru.

1. Često trlja nos

Ovo je jedan od najsigurnijih znakova da vaše dijete ima alergiju. Ono se neće samo sjetiti ispuhati nos, niti vam reći da ga često svrbi, ali ako primijetite da često trlja nos, obavezno to recite liječniku.

Prepoznajte simptome alergije!

2. Reagira na promjenu vremena ili godišnjih doba

Ako početkom jeseni ili proljeća dijete počne kihati, to je vjerojatno zbog alergija. Alergije se mogu otkriti i tijekom zime, kad dijete zbog čestog boravka u zatvorenom može iskazati alergiju na prašinu.

Kako smo se borili s atopijskim dermatitisom

3. Odjednom mu je loše

Vodili ste dijete u park ili se igralo sa životinjama, jelo je nešto novo, a onda je počelo kašljati, suze mu oči, čak ima i malu temperature. Ako bilo koja od ovih aktivnosti pokrene reakciju, sigurno je u pitanju alergija.

4. Često kiše

Ovo je prvi znak da se alergija sprema. Ako dijete često kiše, a nema druge simptome prehlade, u pitanju je alergija. Probajte pratiti ove simptome kako biste mogli objasniti pedijatru kad i kako se ispoljavaju.

Osam najčešćih alergija na hranu

5. Nos mu stalno curi

Ako vašem djetetu stalno curi nos, ravno liječniku. Ovu alergijsku reakciju mrze svi jer nos zna curiti tjednima dok se alergen ne ukloni.

Što kad je dijete alergično na mlijeko?

6. Ima osipe

Osip može izazvati puno toga, ali najbolje je da posjetite pedijatra da vam kaže točan uzrok. Ako je osip na alergijskoj bazi, najčešće je ključ u promjeni prehrane.

7. Često boluje

Djeca koja imaju alergije se često i razbolijevaju. Do toga dolazi jer ih simptomi alergije iscrpe pa su podložniji bolestima. Česti bronhitisi i prehlade su siguran znak alergija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.