Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 27. lipnja 2017.

Tata i djed pokazali kako reagirati na dječje ispade bijesa u javnosti

Foto: Instagram/justinbaldoni
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Jedan tata podijelio je fotografiju na kojoj odbija biti osramoćen zbog toga što njegova kćer proživljava ispad bijesa u trgovini i objasnio zašto bi svi roditelji trebali slijediti njegov primjer

Kada djeca imaju ispade bijesa ili se ružno ponašaju, teško je ne osjećati se kao loš roditelj. No, zapravo, djeca su isto maleni ljudi, puni emocija, svoje volje i svega drugoga što dolazi u paketu. Stoga, kad se bace na pod usred trgovine, ne moramo pobjeći od srama.  

djevojčica park sram Možda te zanima... Sram te bilo! Poruka koja ima razoran utjecaj na razvoj djeteta Vrtić

Tata Justin Baldoni nedavno je imao upravo takvu situaciju dok je bio u trgovini sa svojom obitelji, a na fotografiji koju je podijelio na Instagramu, možemo vidjeti njegovu kćer kako na podu maše svojim rukama i nogama, dok njezin tata i djed stoje mirno iznad nje.

 

I tried to stay off social media yesterday to connect with my family without distraction so I'm posting this today. Emily took this in Whole Foods. It's now one of my favorite photos ever of me and my dad. Two men, standing together in silence, forever bonded by an unconditional love for both each other and this brand new, raw and pure soul who we would both go to the ends of the earth for. I can only imagine how many times I did this when I was her age. My dad taught me so much about what it means to be a man, but this post is about one thing and one thing only. Being comfortable in the uncomfortable. Something I grew up watching him do with me over and over again. There are no perfect parents, but one thing my dad taught me is to not parent based on what anyone else thinks. My dad always let me feel what I needed to feel, even if it was in public and embarrassing. I don't remember him ever saying "You're embarrassing me!" or "Dont cry!" It wasn't until recently that I realized how paramount that was for my own emotional development. Our children are learning and processing so much information and they don't know what to do with all of these new feelings that come up. I try to remember to make sure my daughter knows it's OK that she feels deeply. It's not embarrassing to me when she throw tantrums in the grocery store, or screams on a plane. I'm her dad…not yours. Let's not be embarrassed for our children. It doesn't reflect on you. In fact.. we should probably be a little more kind and patient with ourselves too. If we got out everything we were feeling and allowed ourselves to throw tantrums and cry when we felt the need to then maybe we'd could also let ourselves feel more joy and happiness. And that is something this world could definitely use a little more of. #fathersday #redifinemasculinity #daddy #dearmaiya

A post shared by Justin Baldoni (@justinbaldoni) on

Justin je u opisu fotografije napisao: "Mogu samo zamisliti koliko sam puta ja učinio nešto ovakvo dok sam bio njezinih godina. Moj tata naučio me puno toga o tome što znači biti muškarac, ali ovaj post je samo o jednoj jedinoj stvari. Osjećati se ugodno u neugodnom. Nešto što sam godinama gledao kako moj tata radi sa mnom, iznova i iznova."

Možda te zanima... 9 zabavnih reakcija na loše navike djeteta Vrtić

Dalje je ovaj tata objasnio kako mu je njegov tata dopustio da osjeća što god ima potrebu osjećati, nikada ga grdeći zbog toga što ga je osramotio u javnosti. "Sve do nedavno nisam shvaćao koliko je to bilo presudno za moj emocionalni razvoj", napisao je. "Naša djeca uče i obrađuju toliko informacija i ne znaju što činiti sa svim tim novim osjećajima koji se pojavljuju. Trudim se sjetiti se toga kako bi moja kćer znala da je OK da se osjeća zabrinuto ili povrijeđeno."

Jedna od najljepših stvari koje nas čine čovjekom su ljudske emocije, i trebamo učiti djecu da se ne srame imati ih, da ih nauče razumjeti i obraditi ih. Kao roditelji, također se moramo podsjetiti da naši mališani još nemaju mogućnost vladati svojim osjećajima. Ne bismo očekivali od dvogodišnjeg djeteta da samo vozi bicikl na dva kotača, pa zašto onda očekujemo da zna izjednačiti svoje osjećaje na razini odrasle osobe?

Constance Hall Možda te zanima... Mama objasnila zašto 'samo sjedi' kad dijete ima ispad bijesa Vrtić

"Nemojmo biti osramoćeni zbog svoje djece", zaključio je Justin. "To se ne odnosi na vas ni u kojem smislu. Zapravo, vjerojatno bismo trebali biti više ljubazni i strpljivi sami sa sobom. Kad bismo pokazivali sve što osjećamo i dopustili si ispade bijesa i plakanje kad god osjećamo potrebu za time, možda bismo također više uživali i bili sretni. A, to je nešto što ovom svijetu definitivno treba više."

 

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.