Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 22. listopada 2021.

Mama doji sinove stare 5 i 6 godina: Smatra da je to potpuno normalno te da ih je dojenje zbližilo

Foto: Shutterstock ; Produženo dojenje
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Majka dvojice sinova iskreno progovora o iskustvu produženog dojenja

O prednostima dojenja, ali i različitim problemima koji se mogu pojaviti, vjerojatno već mnogo znaš. Sigurno si naišla i na rasprave koje se često vode o dojenju u javnosti, nemogućnosti dojenja ili pak o produženom dojenju. Upravo ovo posljednje, produženo dojenje, često je kontroverzna tema, a u  društvu prevladava stav da je dojenje ispunilo svu svoju vrijednost s godinom dana starosti djeteta stoga. S druge strane, ne postoji preporuka do koje dobi je u redu dojiti ili nije te svaka žena odlučuje za sebe.

Možda te zanima... Glumica otkrila da neprekidno doji već sedam godina: Ima dana kad mi je teško, potpuno sam iscrpljena Beba

Mami Sheryl Wynne to ne predstavlja problem ni sada, kad njezini sinovi već imaju 5 i 6 godina. Ova 39-godišnjakinja sinove doji prije škole, navečer, pa čak i u parku ako to požele. Smatra da je to potpuno normalno te da ih je to zbližilo. Sheryl smatra da je dojenje izuzetno važno: "majčino mlijeko je vrhunski roditeljski alat jer pomaže u smirivanju djece i tješi ih kad su uzrujana ili bolesna", prenosi Mirror

Iako je prvotno planirala prestati dojiti kad je njezin prvi sin napunio tri godine, željela je da njezini sinovi budu dio te odluke. A Riley je rekao da neće prestati sisati do 10. godine. "Razmišljam o tome kad ću prestati. Međutim, dok djeca to traže, to je biološki normalno. Izbor nije samo moj, to moramo odlučiti zajedno", kaže Sheryl. 

Produženo dojenje nije vrlo popularno u većini zapadnih zemalja zbog tradicionalnih koncepata promicanja samodostatnosti i neovisnosti djeteta. Zbog svoje odluke suočava se s brojnim negativnim komentarima obitelji i okoline. "Često me pitaju smatram li da je ponašanje moje djece normalno. To su djeca. To nas je zbližilo. Oni znaju da mogu u svakom trenutku doći k meni i utješiti se. To je dio naše veze i glavni razlog zbog kojeg nastavljam dojiti", tvrdi Sheryl. Priznala je i da je sinove dojila u tandemu, do trenutka kad nisu postali preveliki. "Mislim da nikad nisam odlučila da ću dojiti. To je bilo nešto što sam zamišljala i što mi se činilo potpuno prirodnim. Lijepo iskustvo", zaključuje.

Možda te zanima... 5 (sebičnih) razloga zbog kojih sam odlučila produljiti dojenje Beba

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.