Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 19. listopada 2016.

Kakve veze doručak ima s inteligencijom?

doručak dijete hrana
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U djetinjstvu se stječu prehrambene navike koje imaju dugoročan utjecaj na zdravlje. Znanstvenici su otkrili da djeca koja doručkuju imaju viši IQ i bolje uspijevaju u životu

Djeca koja redovito doručkuju imaju viši IQ, pokazalo je američko istraživanje, a prenio časopis Science Daily. Znanstvenici sa Sveučilišta Pennsylvania testirali su više od tisuću šestogodišnjaka u Kini i promatrali kako doručak utječe na njihov razvoj.

Otkriveno je da djeca koja preskaču doručak imaju niži IQ za 4,6, da je njihova vještina govora manja za 5,58, a njihov ukupni uspjeh je manji za 2,5 od djece koja redovito doručkuju.

Koje su namirnice najbogatije vitaminima?

Jedan od znanstvenika Cianghong Liu izjavio je da je djetinjstvo važan period života, kada se stječu prehrambene navike i kada se formira stil života, te da navike koje su stečene u ovom razdoblju, imaju utjecaj na zdravlje čovjeka dugoročno.

Koje su dobre, a koje loše kalorije na dječjem jelovniku?

Znanstvenici ističu da se kod šestogodišnje djece jako brzo razvijaju kognitivne sposobnosti. Oni tvrde da je upravo zbog toga doručak jako važan obrok za djecu i da doručak služi kao "gorivo" za mozak jer se ništa ne unosi u organizam tijekom noći.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.