Vrtić Razvoj od 2. do 6. godine 14. srpnja 2018.

Igra na pijesku potiče motoriku

Dijete na plaži
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zrak, slana voda i umjereno sunce – višestruko su korisni za djecu, ali ne zaboravite im dane odmora 'zasladiti' i igrom na plaži

Boravak na moru je najzdraviji poklon koji možete pokloniti djetetu. Zrak, slana voda i umjereno sunce – višestruko su korisni za djecu, ali ne zaboravite im dane odmora “zasladiti” i igrom na plaži.

Razvoj fine motorike od pincetnog hvata do pisanja

Klinci uživaju dok s grabilicama, lopaticama i kanticama kopaju i presipaju pijesak, radeći kule i gradove. No, ova aktivnost ne spada u čistu zabavu, jer stručnjaci kažu da je odlična i za razvoj dobre dječje motorike.

Što kad se dijete boji vode?

Dok vas pokušavaju zadiviti skulpturama koje “valjaju” od pijeska, djeca zapravo rade na svojim vještinama. Uvježbavajući sposobnost rada sitnih pokreta rukama, oni nesvjesno nastoje uspostaviti dobru koordinaciju između prstiju i oka, a u tome su svakim potezom sve bolji. Rađenje figura od pijeska pouzdan je dokaz da ulažete u razvoj mašte i kreativnosti vašeg nasljednika.

Kako dijete naučiti plivati?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.