Vrtić Igre za djecu 01. srpnja 2016.

Igra u pijesku za djecu i roditelje

plaža mama kćer
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako i vaše dijete obožava pijesak, pridružite mu se i iskoristite priliku za ovu motivacijsku igru, koju mogu igrati već i dvogodišnjaci. Jednako dobra podloga za vaša mala umjetnička djela bit će pijesak u parku kao i onaj na pješćanoj plaži

Što vam je sve potrebno: 

Za ovu motivacijsku igricu na pijesku, potreban je neki tanki štapić ili slamka, grabljica, ili može bez svega samo da imate pijesak, prste na ruci i stopalo.

Ideja igre s pijeskom i u pijesku je sljedeća:

Umjesto da dijete nešto švrlja s grančicom po pijesku, neka vam pješčana podloga posluži kao podloga za pisanje ili crtanje nečeg konkretnog po vašoj zamisli. Tako zajedno vježbate strpljenje, a vaše dijete poslušnost i, najvažnije od svega, provodite koristno i zabavno zajedničko vrijeme.

Opis igre:

Uzmite grančicu, jednu za sebe i jednu za dijete te nacrtajte crtu u pijesku koja vas dijeli na vašu stranu i djetetovu stranu. Umjesto jedne crte možete napraviti i čitav okvir.

Prvo pokušajte napraviti val na svojoj strani, pa zatražite od djeteta da to isto napravi na svojoj strani. Jednom napravite jedan veliki val, drugi puta mali val, pa onda četiri mala vala i tako to možete varirati u beskonačno, samo je važno da svaki put zatražite od djeteta da nacrta isto kao i vi, a kad dijete nacrta, prvo recite: Bravo! Možete i zapljeskati, a onda još ukažite djetetu što može poboljšati da napravi što sličnije vašem crtežu. (Više zaobliti, više sniziti, povisiti, raširiti, suziti itd.) I kad proba, opet ga pohvalite i tako u nedogled.

Ako dijete pokazuje znakove da neće, da se ne usuđuje, probajte ga uvjeravati da to može, neka proba, pa ćete biti ponosni na nju ili njega, možete čak predložiti kao zadnji as iz rukava da skupa pokušate na njegovoj ili njezinoj strani, tako da uzmete djetetovu ruku u svoju, i sa štapićem zajedno nacrtate ono što ste naumili. Nakon toga zajedno se veselite postignutom.

Ova igra neka traje prvi dan tri minute, drugi i treći dan po pet minuta, četvrti dan do sedam minuta i peti dan neka traje 10-tak minuta. Svaki sljedeći dan dodajte po jedan element više za nacrtati (val, crta okomita, crta horiontalna, kosa crta, krov).

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.