Hrskavi izvana, meki iznutra, ovi riblji štapići osvojit će vas na prvu. Nisu vam potrebne tri posude za pohanje. Dovoljno će biti pomiješati sve sastojke u jednoj pa samo umakati ribu. Štapiće poslužite uz rižu, hrskave pržene krumpiriće ili ih upakirajte u sočan i bogat sendvič koji ćete dodatno začiniti sezonskim povrćem
Sastojci:
- 600 g oslića ili druge ribe po želji
- 150 g brašna
- 200 ml mineralne vode
- 1 jaje
- 1 žlica češnjaka u prahu
- ulje
- sol, papar
Priprema:
1. Ribu najprije lagano posolite. Zagrijte ulje. U posudi pomiješajte brašno, mineralnu vodu, češnjak u prahu, jaje, sol i papar.
2. Ubacite filete ribe u tu smjesu pa ih pržite u ulju.
3. Gotovi su kada poprime lijepu, žuto zlatnu boju.
4. Nakon što ih izvadite iz ulja, najprije ih stavite na papirnati ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće, a zatim pokapajte s malo limunovog soka.
Potražite još odličnih recepata na portalu Gastro.hr