Jedna od najsočnijih verzija ukusnog povrća su punjeni patlidžani koji inače i nisu omiljena namirnica djeci, ali će ovako 'zapakirani' možda i postati
Sastojci:
- 600 grama patlidžana
- 200 grama šampinjona
- 200 grama rajčica
- 2 luka
- 200 grama smeđe riže
- 4 dl povrtnog temeljca
- 2 koncentrata kokošje juhe
- 7 bjelanjaka
- 200 grama goude
- 2 mala žlice soli
- 2 režnja češnjaka
- 3 žlica peršinovog lista
- svježe mljeveni papar
- 1 prstohvat mažurana
Priprema:
1. Patlidžane razrežite po dužini i izdubite im meso. Meso patlidžana narežite na sitne kockice, posolite i ostavite 5 min.
2. U posudu stavite: kockice patlidžana, luk, češnjak, šampinjone, oguljene rajčice i rižu (prethodno sve izrezano). Zalijte polovinom povrtne juhe, sve pirjajte 12 min. Ohladite, dodajte bjelanjak, papar, mažuran, izmiješajte i napunite patlidžane.
3. Poslažite ih u posudu, pospite parmezanom, zalijte preostalom juhom i pecite 35 minuta na 150 stupnjeva C.
Potražite još novih recepata na portalu Gastro.hr