Vrtić Prehrana djeteta 22. studenoga 2016.

Pita od mladog špinata kojoj nitko neće odoljeti

pita špinat
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Iskoristite mladi špinat koji već sad možete pronaći na tržnici pa pripremite neodoljivu, posve drugačiju pitu od špinata

Sastojci:

Tijesto

  • 1.5 šalica glatkog brašna
  • 1 žlica kadulje
  • 1 žlica maslaca

Nadjev

  • 150 g mladog špinata
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice ružmarina
  • 1 šalica ricotte
  • 1 prstohvat muškatnog oraščića
  • 1 šalica goude
  • 0.25 šalice dunje (mesnati dio)
  • 2 jaja
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, kadulju, sol i papar pa dodajte maslac vilicom. Sve dobro pomiješajte.

2. Ulijte dovoljno vode pa sve umijesite u tijesto. Mijesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.

3. Za to vrijeme u dubljoj tavi ugrijte ulje pa dodajte ružmarin i češnjak. Pržite pola minute te ubacite špinat i malo vode.

4. Kuhajte dok špinat ne uvene. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

5. U velikoj posudi pomiješajte ricottu, topljivi sir, dunju, žlicu istučenih jaja i muškatni oraščić. Sitno nasjeckajte špinat i sve dobro pomiješajte uz dodatak soli i papra.

6. Ugrijte pećnicu na 200°C. Namastite lim za pečenje pa razvaljajte 3/4 tijesta. Nadjenite tijesto.

7. Pecite pola sata.

Vrijeme pripreme: do 60 min; Broj porcija: 4; Težina pripreme: Srednje 

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.