Iskoristite mladi špinat koji već sad možete pronaći na tržnici pa pripremite neodoljivu, posve drugačiju pitu od špinata
Sastojci:
Tijesto
- 1.5 šalica glatkog brašna
- 1 žlica kadulje
- 1 žlica maslaca
Nadjev
- 150 g mladog špinata
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice ružmarina
- 1 šalica ricotte
- 1 prstohvat muškatnog oraščića
- 1 šalica goude
- 0.25 šalice dunje (mesnati dio)
- 2 jaja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
1. Pomiješajte brašno, kadulju, sol i papar pa dodajte maslac vilicom. Sve dobro pomiješajte.
2. Ulijte dovoljno vode pa sve umijesite u tijesto. Mijesite dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa umotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku pola sata.
3. Za to vrijeme u dubljoj tavi ugrijte ulje pa dodajte ružmarin i češnjak. Pržite pola minute te ubacite špinat i malo vode.
4. Kuhajte dok špinat ne uvene. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
5. U velikoj posudi pomiješajte ricottu, topljivi sir, dunju, žlicu istučenih jaja i muškatni oraščić. Sitno nasjeckajte špinat i sve dobro pomiješajte uz dodatak soli i papra.
6. Ugrijte pećnicu na 200°C. Namastite lim za pečenje pa razvaljajte 3/4 tijesta. Nadjenite tijesto.
7. Pecite pola sata.
Vrijeme pripreme: do 60 min; Broj porcija: 4; Težina pripreme: Srednje
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr