Špageti su rijetko jelo koje vole sva djeca. Fina tjestenina s povrćem, sirom i začinima zadovoljit će velike i male gurmane
Sastojci:
- ½ paketa špageta
- 2 velika jaja
- 1/2 šalice naribanog parmezana
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- 1 luk
- 1 crvena paprika
- 1 velika mrkva
- 1 celer
- 1/2 žličice soli
- 2 šalice pasirane rajčice
- 1 šalica ricotta sira
- 1/2 žličice talijanskih začina
- 1 šalica mozzarella sira
Priprema:
1. Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva.
2. U posudu staviti kuhane špagete i preliti maslinovim uljem.
3. Pomiješati jaja i 1/4 šalice parmezana u posudu. Pomiješati sa špagetima. Staviti u posudu za pitu.
4. Zagrijati žlicu ulja na srednju vatru, dodati češnjak, luk, crvenu papriku, mrkvu, celer i sol te pustiti da omekša 5 minuta.
5. Povrće preliti umakom od rajčice i promiješati.
6. U posudi zajedno pomiješati ricottu, ostatak parmezana i talijanske začine.
7. Rasporediti mješavinu ricotte i parmezana po tjestenini, zatim stavi povrće, na vrh dodati mozzarellu.
8. Jelo zapeći 30 minuta. Ohladiti, narezati i poslužiti.