Jednostavan desert s jagodama i malomasnim jogurtom idealan je za oporavak nakon "nestašnog" vikenda
Sastojci:
- 1.75 šalice integralnog brašna
- 0.25 šalice bijelog pšeničnog brašna
- 2.5 žličice praška za pecivo
- 1 žlica šećera
- 0.25 šalice maslaca
- 0.75 šalice kravljeg mlijeka
- 6 šalica jagoda
- 0.75 šalice malomasog jogurta
Priprema:
1. U velikoj posudi ponovno prosijati oba brašna, prašak za pecivo i šećer. Umiješati hladni maslac u smjesu brašna dok se ne postigne gruba mrvičasta struktura. Dodati ohlađeno mlijeko i zamijesiti vlažno tijesto.
2. Prebaciti tijesto na pobrašnjenu ploču i mijesiti ga dok ne postane glatko.
3. Razvaljati tijesto na pravokutnik debljine oko pola cm i razrezati ga na 8 dijelova. Položiti kvadrate na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. Peći 10 do 12 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
4. Na vrh svakog biskvita staviti šalicu jagoda prelivenih sa 2 žlice jogurta i poslužiti toplo.
Pročitajte još recepata na Gastro.hr