Kombinacija lisnatog tijesta s jagodama i sirom jednostavno je ukusna, razveselit će sve ukućane
Sastojci:
- 1 pakiranje smrznutog lisnatog tijesta
- 100 grama jagoda
- 100 grama svježeg sira
- 3 jaja
- 150 grama maslaca
- 120 grama šećera
- 1 dl kiselog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- 1 žutanjak
Priprema:
1. Ostavite lisnato tijesto na sobnoj temperaturi 30-60 minuta.
2. Propasirajte sir pa ga izmiješajte s vrhnjem, šećerom, vanilin šećerom i umućenim jajima.
3. Operite jagode, očistite od peteljki i razrežite na četvrtine. Stavite u cjedilo da se ocijede.
4. Razdijelite tijesto na pola. Jednu polovicu tijesta slažite jedno na drugo i razvaljajte u četverokut 35-40 cm. Rasporedite nadjev od sira po sredini tijesta. Posložite po njemu jagode.
5. Razmućenim žumanjkom premažite rubove i prebacite ih preko nadjeva.
6. Razvaljajte drugu polovicu tijesta, narežite ga na šire trake, premažite žumanjkom i lagano prebacujte jednu preko druge na savijaču.
7. Stavite je u lim i ostavite 15 minuta da miruje. Zagrijte pećnicu na 220°C i pecite savijaču 40-ak minuta.
Potražite još recepata na portalu Gastro.hr