Vrtić Prehrana djeteta 07. lipnja 2016.

Lagano i ljetno: Zapečena tunjevina s tjesteninom i sirom

Tjestenina s tunom
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Zapečena tjestenina s tunjevinom može se pripremati i s bešamelom, vrhnjem i jajima, ali u varijanti sa svježim rajčicama je puno laganiji obrok. Budite maštoviti i dodajte namirnice ili začine koje vole vaši mališani

Sastojci:

  • 500 grama tjestenine s jajima
  • 500 grama tunjevine u ulju
  • 3 jaja
  • 3 rajčice
  • 200 grama sira trapista
  • sol
  • papar
  • 1.5 žlica ulja
  • origano

 Priprema:

1. Tjesteninu skuhajte i ocijedite, tunjevinu ocijedite od ulja i pomiješajte s umućenim jajima, posolite, poparite pa dodajte malo origana.

2. Rajčice koje ste umočili u vrelu vodu i skinuli im koru narežite na kolutove.

3. U namašćenu posudu za pečenje slažite red tjestenine s tunjevinom i kolutove rajčica. Prekrijte naribanim sirom. Pecite u pećnici na 200°C oko 15 minuta.

Pročitajte još recepata na stranici Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.