Školarci Prehrana školarca 03. studenoga 2016.

Ukusne pogačice s bučinim sjemenkama

pogačice bućine sjemenke
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Mala peciva podrijetlom iz Škotske jedu se u cijelom svijetu. Omiljeni doručak ili užina uz popodnevni čaj okus duguje neodoljivu tijestu s mlaćenicom koje se može obogatiti grožđicama, sjemenkama ili svježim sirom

Sastojci:

  • 250 grama brašna
  • 250 grama kukuruznog brašna
  • vrećica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 2 i 1/2 dl pasirane buče
  • žlica bučinog ulja
  • 80 grama maslaca
  • žličica soli
  • žlica šećera 
  • 1 dl mlijeka
  • umućeno jaje
  • bučine sjemenke

Priprema:

1. Oguljene komade buče pirjajte na laganoj vatri s malo tekućine dok ne omekša, pa usitnite štapnim mikserom.

2. Pomiješajte prosijano bijelo i kukuruzno brašno s praškom za pecivo, šećerom i solju. Utisnite rukama omekšali maslac, dodajte ulje, jaja, pasiranu buču i po potrebi mlijeko.

3. Umijesite glatko tijesto koje se ne smije lijepiti za ruke. Rastanjite ga na debljinu prsta.

4. Čašom ili kalupom izrežite krugove i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite ih s umućenim jajem i malo mlijeka, te pospite bučinim sjemenkama. Pecite ih na 200°C oko 15 minuta.

Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.