Mala peciva podrijetlom iz Škotske jedu se u cijelom svijetu. Omiljeni doručak ili užina uz popodnevni čaj okus duguje neodoljivu tijestu s mlaćenicom koje se može obogatiti grožđicama, sjemenkama ili svježim sirom
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 250 grama kukuruznog brašna
- vrećica praška za pecivo
- 2 jaja
- 2 i 1/2 dl pasirane buče
- žlica bučinog ulja
- 80 grama maslaca
- žličica soli
- žlica šećera
- 1 dl mlijeka
- umućeno jaje
- bučine sjemenke
Priprema:
1. Oguljene komade buče pirjajte na laganoj vatri s malo tekućine dok ne omekša, pa usitnite štapnim mikserom.
2. Pomiješajte prosijano bijelo i kukuruzno brašno s praškom za pecivo, šećerom i solju. Utisnite rukama omekšali maslac, dodajte ulje, jaja, pasiranu buču i po potrebi mlijeko.
3. Umijesite glatko tijesto koje se ne smije lijepiti za ruke. Rastanjite ga na debljinu prsta.
4. Čašom ili kalupom izrežite krugove i slažite na lim obložen papirom za pečenje. Premažite ih s umućenim jajem i malo mlijeka, te pospite bučinim sjemenkama. Pecite ih na 200°C oko 15 minuta.
Potražite još finih recepata na portalu Gastro.hr