Vrtić Prehrana djeteta 15. lipnja 2016.

Kad je dijete sito, nemojte ga tjerati da pojede sve s tanjura

Dijete jede
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Stručnjaci su preporučili da se djeca piju vodu umjesto sokova. Prema rezultatima iz 2015. godine u Hrvatskoj je 26,4 posto djece prekomjerno teško, a njih 11,2 posto je pretilo

Britanski znanstvenici, zabrinuti sve debljom nacijom, upozorili su kako treba regulirati savjete o porcijama u dječjoj prehrani
Samo jedna dodatna žlica po obroku dovoljna je da djeca nabace suvišne kilograme, upozorili su. Iako se količina čini zanemariva, u mjesec dana sakupi se hrane dovoljne za dva dana.

Kako možete prepoznati da vam je dijete pretilo?

Četvrtina britanskih trogodišnjaka već je predebela, pa su znanstvenici analizirali dnevnike prehrane 2 500 djece između 4 i 18 mjeseci. Otkrili su da predebela djeca nisu jela više grickalica niti se drugačije hranila, samo su njihove porcije bile veće. Stručnjaci su preporučili da se djeca piju vodu umjesto sokova te da ih se ne tjera pojesti sve sa tanura kad je očito da su siti. 

6 namirnica koje djeca ne smiju jesti često

Prema rezultatima iz 2015. u Hrvatskoj 26,4 posto djece je prekomjerno teško, a 11,2 posto pretilo. Prije 10 godina prekomjerno teških je bilo 10,5 posto, a pretilih samo 3,8 posto.

Vijesti pročitajte na stranici 24sata

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.