Vrtić 02. veljače 2023.

Ovako divne, a jednostavne didaktičke igračke već dugo nismo vidjeli

Foto: Instagram, @malihnognaokrog
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Ako je igra glavni dječji posao, onda su igračke glavni alat za taj njihov posao. U poplavi modernih igračaka uvijek se raznježimo kad vidimo onakve kakve smo nekad davno viđali, onakve s kakvima smo se igrali mi ili naši roditelji… Takve nas oduševe!

Drvene igračke divnih boja koje pričaju tisuću priča. Tako bismo mogli opisati igračke koje se mogu naći u slovenskom concept storeu Malih nog naokrog. Iza ovog concept storea stoji jedna mala obitelj – mama Noemi, tata Mitja, a sve zaokružuje njihov sin Mark, koji je svoje roditelje, kako oni kažu, i inspirirao na to da se posvete upravo ovakvim, posebnim igračkama. 

Sve igračke koje se mogu naći kod njih su jednostavno predivne i teško da se nekom ne bi svidjele. Ne samo da su izrađene od materijala koji će ojačati vezu djece i prirode, nego će oblicima potaknuti dječju maštu da se još više aktivira. No, ako pitate nas, većina ovih igračaka bit će, pored svega, i ukras vašeg doma!

Ove igračke temelje se prvenstveno na waldorfskoj i Montessori filozofijama, kod kojih je važna jednostavnost igračaka, te da igračke kroz dječju igru dobivaju mnoge nove uloge. Mi moramo reći da čak i mi dobijemo ideje kako se igrati kad vidimo ovakve igračke! Ili barem na koju policu ih staviti kao ukras, da se malo našalimo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.