Vrtić Oni su najbolji! 21. prosinca 2021.

Odgojiteljica Katarina: 'Djeca su blago i vrijednost od kojih svakodnevno možemo mnogo naučiti'

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Powered by:

klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Odgojiteljica Katarina Ereiz iz dječjeg vrtića "Potjeh" u Slavonskom Brodu pobjednica je ovogodišnjeg izbora 'Oni su najbolji' u kategoriji Naj za igranje! Popričali smo s našom pobjednicom i njezinom važnom poslu koji ona jednostavno obožava

Tijekom života, susrećemo mnoge ljude koji na nas ostavljaju jedan poseban, neizbrisiv trag. Osim naših najbližih, naše obitelji i prijatelja, velik dio našeg života čine i odgojitelji! Kako bismo zahvalili našim odgojiteljima u vrtiću na svemu što rade za našu djecu i dali im zasluženo priznanje, portal missMAMA je u suradnji s Lidlom pokrenuo kampanju pod nazivom ''Oni su najbolji''.

Katarina Ereiz, odgojiteljica iz Dječjeg vrtića ''Potjeh'' u Slavonskom Brodu ove je godine proglašena najboljom odgojiteljicom u kategoriji "Naj za igranje!". Tim povodom smo s odgojiteljicom Katarinom razgovarali o njezinom divnom, ali zahtjevnom i odgovornom poslu. 

Možda te zanima... Teta Katarina najbolja je zbog bezbroj zabavnih ideja kako najbolje provesti dan u vrtiću Vrtić

No, iako je posao odgojiteljice vrlo zahtjevan i pun izazova, Katarina nam je otkrila da je oduvijek sanjala o svom pozivu koji ju i danas ispunjava jednako kao i prvog dana. 

"Budući da sam i sama bila jedno vrtićko dijete, uspomene na to razdoblje mog života u meni bude pozitivnu emociju. Na kraju osnovnoškolskog obrazovanja znala sam što želim studirati i za mene nije bilo drugih opcija. Djeca su zaista posebnost , blago i vrijednost od kojih se svakodnevno mnogo može naučiti. I uz njih puno veseliti! Zamislite sljedeće - odlazim od kuće, sjedam u automobil, dolazim ispred mog drugog doma, ulazim u prostorije Potjeha, susrećem nasmijana lica svojih kolega i kolegica, otvaram vrata sobe, glasno kažem: „Dobar dan!“ i u tom trenutku mi u zagrljaj trči dvadeset i nešto djece glasno sretno uzvikujući "Teetaaaa!“...

 | Author: Ivica Galović/PIXSELL Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Zanimalo nas je tko je zapravo "Teta Katarina" u očima mališana, a odgovor Tete Katarine nas je oduševio: "Ona je jedna energična, optimistična osoba koja i dalje čuva ono djetinjasto u sebi. Moja djeca mi kroz smijeh često kažu da sam šašava. Osoba koja dijeli ljude na dobre i loše, a u lošima traži ono što je dobro"

Posao odgojitelja je poprilično kompleksan, no odgojiteljici Katarini motivacije i pozitivne energije zaista ne nedostaje: "Kroz rad svakodnevno otkrivate i spoznajete svoje mogućnosti kojih možda niste ni bili svjesni da ih posjedujete. Potrebno je konstantno raditi na sebi, ne samo kako bi bili kvalitetni i kompetentni odgojitelj, već i da bi bili pravi model po kojem djeca uče i spoznaju prave vrijednosti u svom rastu i razvoju".

"Naš vrtić je poseban po tome što smo mala, a poprilično velika obitelj. U svakom poslu pa tako i u mom, u nekom trenutku dođe i do umora i misliš kako sve ostvariti, no ja imam ogromnu sreću što imam predivne kolegice koje ti u takvom trenutku kažu: “Nema labavo !“ To je naš timski moto i nakon toga razmjenjujemo ideje, koje nas odvedu u pravom smjeru, smjeru kvalitete i uspješnosti. Naša ravnateljica Marina Matković uvijek rado podrži naše i ideje i želje i potiče nas na realizaciju istih i hvala joj na tome! S ponosom mogu reći da smo jedan mlad vrtić koji je u četiri godine postojanja postigao mnogo uspjeha upravo zahvaljujući timskoj suradnji i podršci koju imamo". 

 | Author: Ivica Galović/PIXSELL Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Izazova i problema u sustavu predškolskog obrazovanju nažalost ima mnogo, a s njima se svakodnevno susreće i odojiteljica Katarina. "Izazova mogu reći ima i previše, toliko da bi samo to mogla biti tema ovog razgovora, no jedan od itekako bitnih koji bih izdvojila za početak je taj da bi se nešto moglo mijenjati treba pitati odgojitelje i odgojiteljice, a ne da važne odluke i promjene donose osobe koje nemaju konkretna znanja o praksi i stvarnom stanju u predškolskim ustanovama", objašnjava. 

 | Author: Ivica Galović/PIXSELL Foto: Ivica Galović/PIXSELL

No, da bi se izazovi uspješno svladali, najvažnije je svaki posao, pa tako i ovaj, raditi s puno ljubavi. Odgojiteljica Katarina ima riječi ohrabrenja za sve svoje kolegice koje se svakodnevno lavovski bore: "Ovo je posao koji se radi punim srcem, nastavite ga raditi upravo tako, punim srcem i s ljubavlju kao što to činite svakodnevno. Motivirajte jedni druge, pohvalite ako kolega ili kolegica radi nešto dobro, budite po potrebi konstruktivni kritičari, budite si međusobna podrška."

Ipak, poruka mališanima odgajateljice Katarine nešto je najljepše što smo čuli u posljednje vrijeme:"Mojim mališanima želim da uvijek sijaju kao najsjajnija zvijezda, da rastu zadovoljno i ispunjeno do najviših visina koje samo poznaje ptica let. U očima da se ogleda sreća, znatiželja i ljubav. I kada odrastete, vjerujte, svaki vaš uspjeh će biti i moj ponos i sreća!".

Hvala Teti Katarini i svim odgajateljicama i odgojiteljima koji svojim trudom, zalaganjem, energijom i ljubavlju osvjetljavaju pute naše djece i njihove živote čine radosnim, sretnim i čarobnim.

Lidlova robna marka Lupilu nudi bogat i kvalitetan asortiman za mališane: hranu, pelene, kozmetiku, odjeću, omekšivače i deterdžente. Na Lidlovoj web stranici lupilu.hr, namijenjenoj prvenstveno mladim obiteljima, možete pronaći mnoštvo edukativnih i zanimljivih informacija. Za portal pišu etablirani stručnjaci – liječnici specijalisti i nutricionisti, kao i mame blogerice koje dijele svoja svakodnevna iskustva i daju vrijedne savjete. Lidl Hrvatska nedavno je pokrenuo suradnju svog brenda Lupilu s istaknutim hrvatskim pedijatrom, prof. dr. sc. Milivojem Jovančevićem, novim zaštitnim licem kampanje naziva „Sve što beba treba“. Kroz 12 epizoda serijala na Lidlovu Youtube kanalu, obrađuju se edukativne teme vezane uz majčinstvo – od prenatalne dobi djeteta do polaska u školu.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.