Vrtić Igre za djecu 22. travnja 2015.

Uvedite dijete u čarobni svijet knjiga

noć knjige knjga knjižnica
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Knjige imaju moć uvesti dijete u prekrasan svijet bajki i pomažu mu u razvoju. Nemojte propustiti priliku obilježiti sa svojim najmlađima 'Noć Knjige' u mnogobrojnim čitaonicama, radionicama ili čak Zoo vrtu

Beba stara samo par mjeseci već može gledati crteže u slikovnici i slušati vaš glas.  Djeca zavole zvuk riječi prije nego i primijete postojanje slova na stranicama knjige. Čitanje priča i bajki naglas stimulira dječju maštu i pomaže im u shvaćanju svijeta oko sebe. Razvija govorne vještine i priprema ih na razumijevanje pisane riječi. Nakon toga, učenje čitanja doći će im prirodno poput hodanja i pričanja.

U Hrvatskoj se 23. travnja obilježava Noć knjige, kao dio Svjetskog dana knjige i autorskih prava. Važnost čitanja najmlađima već je prepoznata i imate priliku odvesti svoje najmlađe na matineje za djecu. Priča utječu na djetetov pogled na svijet te mu pomažu da se nosi s raznim izazovima u životu, a mogu biti fiktivne ili stvarne. Pogledajte raspored matineja i pronađite mjesto i priču za vaše dijete. U ponudi su svi hrvatski gradovi!

15 razloga zašto bi djeca trebala čitati knjige

Životinje kao glavni junaci priča

Zagrebački Zoološki vrt također obilježava Noć knjige na jedinstven način. U četvrtak od 18 do 21, za posjetitelje je pripremljen obilazak Vrta uz prepričavanje poznatih priča sa životinjama kao glavnim junacima. Tako će djeca pored nastambe s vukovima čuti o Bijelom očnjaku, a ispred nastambe majmuna o Knjizi o džungli. 

vuk zoo zoološki | Author: Promo Foto: Promo

U koga je zaljubljen žabac i kako je krokodil pronašao svoj dom, moći će se doznati u Bajkovitoj kolibi za koju je napravljen poseban izbor priča za najmlađe.

Na posebnom štandu prikupljat će se stare knjige za dječje odjele u bolnicama pa imate priliku i razveseliti i neko dijete malom donacijom. Cijena ulaznice je samo 10 kuna!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.