Vrtić Igre za djecu 02. siječnja 2019.

'Smiješak za sve': Naši glumci čitaju priče djeci u bolnicama

Foto: Promo
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U prvim novogodišnjim večerima djeci u bolnice stižu glumice Dramskog kazališta Gavella da ih razvesele i na lica im vrate osmijehe

Glumci kazališta Komedija i Dramskog kazališta Gavella s udrugom "Smiješak za sve" ostvaruju novu suradnju. Naši dramski umjetnici s tetama pričalicama iz udruge "Smiješak za sve" čitaju djeci priče na bolničkim odjelima bolnica KBC Sestara milosrdnica i Srebrnjaka.

Blagdanske večeri s djecom u bolnicama

 | Author: Promo Foto: Promo Na Božić je djecu u bolnici u Vinogradskoj posjetila Sandra Bagarić, poznata operna i operetna pjevačica Kazališta Komedije. Kao gošća Smiješka za sve, Sandra je zahvaljujući svome prekrasnom osmijehu i veseloj naravi, bila savršena teta pričalica.  Bilo je zaista čarobno - uz tetu pričalicu Anu ispričala je puno lijepih priča, podijelila gomilu darova i osmijeha. Super recept kako razbiti dosadu sivog bolničkog dana. Sandra je djevojčici K. čitala "Ježevu kućicu" i na trenutak uskočila u ulogu Ježurke Ježić. 

Jasna Palić Picukarić i Ljubo Zečević na trenutak su bolnički odjel pretvorili u malu kazališnu scenu u kojoj su Jasna i Ljubo, s puno nježnosti i ljubavi klincima priuštili nezaboravno druženje. Ljubo im je u svom osebujnom i jedinstvenom stilu uz tetu pričalicu Liljanu čitao "Zafrkancije, zezancije, smijancije i ludancije" Sanje Pilić.

Novi gosti u novoj godini

U prvim novogodišnjim večerima djeci u bolnice stižu i glumice Dramskog Kazališta Gavelle da ih razvesele i na lica im vrate osmijehe. Dolaze im Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Miholjević, Ivana Roščić i Anja Đurinović Rakočević te će uz najljepše priče i lampice na boru utopliti dječja srdašca.

Možda te zanima... Volonteri udruge 'Smiješak za sve' bude osmijehe djeci u bolnicama Roditelji

S čime se bavi udruga 'Smiješak za sve'? 

"Mi smo tete i stričeki pričalice okupljeni u udrugu od 2013. godine, a naše dinamično i zanimljivo putovanje počeli smo čitanjem priča za laku noć malim pacijentima u Dječjoj bolnici Srebrnjak, a potom na dječjim odjelima KBC Sestre milosrdnice, te KBC Zagreb-Rebro. Danas to činimo svaku večer, 365 dana u godini i to 10 - 12 teta i stričeka pričalica čime su tjedno angažirana 84 volontera. Tako malim pacijentima, darujemo najvrjednije što svako ljudsko biće na ovome planetu ima – vrijeme. Vrijeme u kojem maleni dobivaju radost, zaborav od teških bolničkih dana, smijeh i opuštanje. To je naša misija  - pričama pobuditi smiješak svoj djeci u bolnicama i svuda gdje su im potrebni smijeh, ljubav, pažnja i toplina. Želimo biti jedni od prvih kojih će se djeca i odrasli sjetiti kada govore o čarobnom svijetu priča, pa tako pričamo i drugim malenima: u knjižnicama, knjižarama, na dekicama u parkovima, tamo gdje su smješteni kada nisu s roditeljima, a nedostaje im toplina i čarolija obiteljskog doma i ljubav", piše na stranicama Udruge. 

 | Author: Promo Foto: Promo

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.