Vrtić Igre za djecu 27. rujna 2016.

Animirana komedija 'Sausage Party': Nikako nije za djecu

kino
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove

Iako bi djeci reklamne fotografije i plakati mogli biti privlačni, film “Sausage Party” nikako NIJE namijenjen za djecu. To je animirana komedija o prehrambenim proizvodima koji ne mogu dočekati da budu kupljeni i otkriju što ih očekuje kad napuste dućan.

Ne radi se o crtiću o dražesnoj hrani, kao što je recimo korejski ”Cocomong” koji mnogi klinci već gledaju na YouTubeu, već o vulgarnom filmu za odrasle koji obiluje žestokim prostačenjem, eksplicitnim scenama nasilja i seksa. Iako mnogi roditelji djeci puštaju gledanje filmova ispod preporučene dobne granice, preporučujemo da ovu ne zanemare – film je samo za punoljetne osobe. Nije sinkroniziran na hrvatski jezik.

kids friendly | Author: Promo Foto: Promo

Za djecu: 18+.

Za roditelje: Onima koji nemaju problema sa psovanjem u svakoj rečenici, mnoštvom vulgarnosti i političke nekorektnosti, ova komedija bi se mogla svidjeti.

Nasilje: Nasilje se povremeno provodi nad hranom i ljudima. Tako recimo, žena guli kožu krumpira koji u agoniji vrišti. S druge strane pak, prehrambeni proizvodi likuju nad odrubljenom glavom čovjeka.

Zastrašujući prizori: Ima ih poprilično. Poput onoga gdje kupac biva raznesen prisilnim gutanjem bombona od mente i kole, ili kad oko kupca raznesenog eksplozijom padne među kikirikije.

Rječnik: Nije primjeren za djecu. Konstantno se koristi široki raspon svih mogućih psovki.

Seks: Uz sugestivne dijaloge i prizore seksualne prirode, film obiluje i eksplicitnim prizorima, poput orgijanja prehrambenih proizvoda.

Tempo: Film ima dinamični tempo.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.