Vrtić Igre za djecu 23. rujna 2016.

Pretvorite zid u zabavnu ploču za crtanje

dječja soba
Foto: Shutterstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Soba dvogodišnjaka ne smije biti šarena, a za očekivati je da će i starija djeca željeti puno crtati. Omogućite im da se izraze na zidu koji se može brisati i izgleda poput školske ploče

Djeca vole crtati i vole pokazati ono što su nacrtali - omogućite im to. Ostavite jedan zid bez polica i namještaja kako biste na njemu mogli nanizati dječje radove. Druga je mogućnost da izložite dječje radove na dasci iznad prozora, na zidu iznad kreveta i slično.

Savjeti za uređenje dječje sobe od rođenja do tri godine

Djeca će rado objesiti i sličice svojih junaka, neku priču koja im se sviđa i slično, zato - nabavite što više magnetskih ploča, panela ili špage na koju štipaljkama možete učvrstiti radove.

Dio zida premažite bojom kojom se dobiva izgled školske ploče, na kojem se lako može pisati i brisati. Kad su pitanju vrlo mala djeca, obojite dio od poda u visini djeteta. Sobu organizirajte tako da svaki kutak ima svoju namjenu. Omogućite djetetu da može sjesti za pisaći stol i prije nego što pospremi igračke jer će se i nakon zadaće možda malo igrati.

Kako urediti sobu za predškolce?

Ili da malo čita na krevetu dok ga knjiga i bilježnica čekaju na stolu. Bilo bi dobro da na stolu ima dovoljno mjesta za knjige i računalo, tako da ne smetaju jedno drugom. Imate li prostora, koristite paravane ili drvene panele kojima se prostori mogu ograditi.

Kada je pravo vrijeme da dijete dobije svoju sobu?

Ako ne, pogled na brdo razbacanih igračaka ponekad možda možete samo staviti u kut i zakloniti zavjesama. No naučite dijete da pisaći stol bude uredan tako da bez puno priprema mogu sjesti i napisati zadaću te da krevet uvijek bude uredan, bez igračaka, da dijete može leći ako se poželi odmoriti.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.