Vrtić Igre za djecu 27. srpnja 2016.

Veseli i praktični detalji za dječju sobu

dječja soba
Foto: Thinkstock
klokanica postala miss7mama.24sata.hr

Djeci u dobi od 4 do 6 godina mogu se u sobi staviti i žarke boje, no one trebaju biti istaknute u detaljima, a ne u velikim površinama

Magnetske ploče možete držati i u drugim prostorijama. Ukrasite ih magnetima raznih boja i oblika, primjerice u magnetima u obliku slova, autića i životinja za dječju sobu ili u obliku ruževa, mašnica i cvijeća za žensku sobu.

Magnetske ploče možete postaviti na stalak, obrubiti ih okvirima te držati na stolovima i policama poput slika. 

Namještaj za poticanje stvaralačkog djelovanja

Dob od 4 do 6 godine života budi u vašem djetetu malog znanstvenika, istraživača, vjernu kopiju stvarnog života koji ga okružuje. Zato je važno dječji prostor opremiti i urediti materijalima i namještajem koji će dijete poticati u razvoju jezika, stvaralačkog djelovanja i socijalizacije.

 

Dječje sobe  djece u dobi od 0 do 3 godine trebale bi biti bijele s nijansama svijetlo žute, plave i rose boje koje će se nalaziti na manjim detaljima ili dijelovima namještaja. Žarke boje poput crvene i narančaste su boje koje razbuđuju i daju energiju, pa bi mogle malu djecu iritirati posebno u fazama dnevnog odmora. Djeci u dobi od 4 do 6 godina mogu se u sobi staviti i žarke boje, no one trebaju biti istaknute u detaljima, a ne u velikim površinama. 

 

Pročitajte cijeli članak Kako urediti sobu za predškolce?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.